Cumhurbaşkanlığı Seçimi

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, "Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine 'hayır' diyen CHP ve MHP, 10 Ağustos'ta hangi yüzle oy isteyecek" dedi.

Partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda konuşan Tunç, Bartın'da yerel seçimlerde, ülke ortalamasına eş değer bir sonuç olan yüzde 45 oranında oy aldıklarını belirtti.

Tunç, kentte 11 il genel meclisinden 7'sini ve 8 belediye başkanlığından 5'ini kazandıklarını vurgulayarak, "Çok istememize rağmen il merkezinde belediyeyi kazanamadık. Halkımızın takdirine saygı duyuyoruz. Temennimiz, Bartın'ın geçen 5 yılda çözülememiş en temel sorunlarının, bu dönemde çözülmesi ve kentin daha yaşanılabilir bir hale getirilmesidir. Biz hız kesmeden yatırımlarımıza devam edeceğiz" ifadesini kullandı.
-Cumhurbaşkanlığı seçimleri
Cumhurbaşkanının ilk kez halk tarafından seçileceğini kaydeden Tunç, CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine ilişkin referandumda, 'hayır' kampanyası yürüttüklerini dile getirdi.
Tunç, muhalefet partilerinin milletin önüne aday dahi çıkaramadığını savunarak, şunları söyledi:
"Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesine 'hayır' diyen CHP ve MHP, 10 Ağustos'ta hangi yüzle oy isteyecek. 10 Ağustos'ta tüm ülke olarak rekor bir oyla cumhurbaşkanımızı seçeceğiz ve Türkiye yeni bir döneme daha adım atmış olacak. Geçtiğimiz 12 yılda ekonomik gelişme, fiziki kalkınma ve ülkemizin demokratikleşmesinde kat ettiğimiz mesafe, önümüzdeki 10 yılda katlanarak devam edecek ve Türkiye 2023 hedeflerini yakalayacak."
Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Yaşar Arslan, belediye başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: AA