Başarılı Üniversite Öğrencilerine Askıda Yemek

Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans öğrencileri tarafından başarılı üniversite öğrencilerine yönelik ücretsiz yemek sağlamak amacıyla Askıda Yemek Projesi hayata geçirildi.

Askıda Yemek Projesi, uygulamanın yapıldığı bir restoranda düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Proje kapsamında bir restoranda başlatılan proje kapsamında, gönüllüler "Askıda Yemek Uygulaması" olan restorana kendi siparişlerini verirken, istedikleri sayıda yemeği de askıya bırakabiliyorlar. Yalova Üniversitesi yüksek onur belgesi alan öğrenciler de proje kapsamında kendilerine çıkartılan kartları göstererek askıya bırakılan yemekleri ücretsiz yiyebiliyor. Projenin yürütücüsü Yalova Üniversitesi Sosyal Hizmet Kurumları Yönetimi Yüksek Lisans öğrencisi Tuğba Sarıkadılar, projeyle ilgili şunları kaydetti:
"Unutulan bir Osmanlı geleneğinin farklı bir yüzü olarak karşımıza çıkıyor. Toplumsal birlik mantığıyla planladığımız projede, yardımlaşma, dayanışma, paylaşma bilincini toplumda oluşturarak öğrencileri desteklemek anlamında farkındalık yaratmak ve başarılı öğrencilerin onure edilmesi de amaçlanmıştır. Ancak asıl amacımız, paydaşlarımızın yüreklerine birer damla mutluluk paylaşma ve yardımlaşma duygusu aşılamaktır."
Sarıkadılar, projenin 2 ay süreceğini sözlerine ekledi.
Kaynak: AA