Avusturya Dışişleri Bakanı Tahran'da

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz'un, İran Dışişleri Bakanı Cevat Zarif'le görüştüğü bildirildi.

Üst düzey temaslarda bulunmak için İran'a resmi ziyarette bulunan Kurz'un Zarif'le görüştüğü belirtildi. İran Dışişleri Bakanlığı resmi sitesinde yer alan habere göre, iki ülke dışişleri bakanları toplantısında, ülkeler arası ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası konular da değerlendirildi.
Avusturya'nın, İran İslam Cumhuriyeti'nin 5+1 üye ülkeleriyle yaptığı görüşmelere ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Zarif, iki ülke arasındaki siyasi, ekonomik, kültürel ve parlamentolar arası ilişkilerin karşılıklı saygı ve ortak çıkarlar çerçevesinde arttırılmasını arzu ettiklerini ifade etti.

Avusturya Dışişleri Bakanı Kurz görüşmede, İran ziyareti ve ülkesinin, İran'ın 5+1 üye ülkeleriyle nükleer konuların ele alındığı görüşmelerde ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyetini dile getirdi.
Kurz, iki ülke arasındaki tarihi bağların yanı sıra Avusturya'da ikamet eden İranlıların iki ülke ilişkilerinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getirdi. İki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için yapılan ziyaretin aynı zamanda Avusturya Cumhurbaşkanının bu ülkeye yapacağı ziyaret öncesi görüşmeleri içerdiğini belirtti.

Avusturya'nın 27 yaşındaki Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, dünyanın en genç Dışişleri Bakanı.
Kaynak: AA