Alstom'a, General Electrics ve Simens'in Talip Olması

Fransa Ekonomi Bakanı Arnaud Montebourg, dünyanın birçok ülkesinde yatırımları olan Alstom'un, enerji alanındaki birimini satın alabilmek veya işbirliğine gidebilmek için ABD'li General Electrics ile Alman Siemens'in yarışa girmesi üzerine, Fransız şirketine "teklifler konusunda acele etmeyin" uyarısı yaptı.

Devletin de sermayesinde hissesi bulunduğu için hükümet adına konuşan Montebourg, "Alstom'un acele etmeyerek gelen teklifleri iyi incelemesini istediklerini" söyledi.

Bakan Montebourg, "Hükümet, Fransız sanayisinin çıkarlarını korumayı ön planda tutarak gelen teklifleri inceleyecek. Hükümetin önceliği, istihdamın sağlanması ile nükleer enerji bağımsızlığının ve mükemmelliğin sürdürülmesini sağlamak olacak" ifadesini kullandı.
Fransız basını, bakanın açıklamalarının ardından hükümetin şirketin sadece enerji şubesini 13 milyar avroya satın almak isteyen General Electrics yerine, enerji şubesi ile birlikte hızlı tren üretimini gerçekleştiren şube ile de ilgilenen ve işbirliğine gitmek isteyen Alman Siemens grubuna "daha sıcak baktığı" yorumunu yaptı.
Ekonomi Bakanı Montebourg'un, bugün General Electrics Başkanı Jeffrey Immelt ile Paris'te yapması planlanan görüşmenin ise ertelendiği bildirildi.

Alstom'un enerji şubesi, şirketin toplam cirosunu yüzde 70'ine sahip.
Bu arada satış haberlerden rahatsız olan Alston çalışanları, şirketin Paris'teki genel merkez binası önünde protesto gösterisi düzenledi
Fransa'daki aşırı sağcı Ulusal Cephe Partisi lideri Marine Le Pen ise Alstom'un içinde bulunduğu mali krizden çıkması konusunda gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle hükümeti "beceriksizlikle" suçladı.
Kaynak: AA