Smdk'dan Körfez'de Büyükelçilik Açılımı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkanı Ahmed el-Carba'nın siyasi danışmanı Fayiz Sare, Körfez ülkelerinde büyükelçilik açmalarının önünde hiçbir engel bulunmadığını söyledi.

Sare, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SMDK heyetinin Suudi Arabistan'a düzenlediği ziyarette Körfez ülkelerinde büyükelçilik açma konusunun gündeme geldiğini ifade ederek, Suudi Arabistanlı yetkililerin bu duruma olumlu yaklaştığını belirtti.

Katar'da Suriye muhalefetine bağlı büyükelçiliğin Mart 2013'te açılmasını hatırlatatan Sare, "Pratikte, bu işi gerçekleştirmek için herhangi bir engel yok. Çünkü SMDK'nın Körfez İşbirliği Konseyi'nde büyükelçisi, Katar'da da büyükelçiliği var" değerlendirmesinde bulundu.
Sare, Arap Birliği'nde üyeliği dondurulan Suriye'nin koltuğunun akıbetine ilişkin ise, "Bu, sonucu belli ancak zamana ihtiyaç duyulan bir mesele" ifadesini kullandı.
Suudi Arabistan ziyaretinde söz konusu meselenin de masaya yatırıldığını belirten Sare, üyeliğin SMDK'ya devredilmesinin haziran ayında netliğe kavuşmasını beklediklerini kaydetti.

SMDK Başkanı Ahmed el-Carba, pazartesi günü başladığı Suudi Arabistan ziyaretini bir dizi görüşmenin ardından dün sonlandırmıştı.
Kaynak: AA