Hayırsever Avukattan 5 Derslikli Okul

İstanbul'da avukatlık yapan Mehmet Altun, Yüksekova ilçesine bağlı İnanlı köyüne 5 derslikli okul yaptıracak.

Hakkariyle ilgili televizyonda izlediği bir programdan etkilenen ve buradaki çocukların okuması gerektiğini düşünen Altun, kentte okul yaptırmaya karar verdi.
Bu düşüncesini Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğüyle paylaşan ve okulun yapılacağı köyün belirlenmesi üzerine kente gelen Altun, Hakkari Valisi Necmettin Kalkan ile görüşerek 5 derslikli okulun protokolünü imzaladı.
Vali Kalkan, yaptığı açıklamada, Mehmet Altun'un davranışının örnek teşkil etmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
"Bu, ülkemizin batısındaki bir vatandaşımızın doğudaki meselelere de duyarlı olduğunun en bariz örneğidir. Burayla herhangi bir ilgisi ve bağı olmamasına rağmen bu topraklara bir vefa borcu olarak bize bir okul yapıp teslim edecek. İnşallah en kısa zamanda okulu yapar ve Yüksekovalı öğrencilerimizin hizmetine sunarız. Avukat Mehmet Altun gibi ülkesine, vatanına ve milletine hayırlı insanlar yetiştirilmesini diliyorum."
Altun da yapacakları okulun 2 katlı kaloriferli ve tam donanımlı olacağını ifade ederek, "Ülkemin en ücra köşesinde yer alan Hakkari'ye de okul yaparak öğrencilerimizin hizmetine sunmak istedim" dedi.

Konuşmaların ardından okulun protokol metnini imzalayan Vali Kalkan, Altun'a Hakkari yöresine ait kilim hediye etti.

Kaynak: AA