Gül'den flaş açıklamalar

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın yaptığı açıklamaları değerlendirdi.

Gül'den flaş açıklamalar
Gül, 'Tabi devletin kurumları arasında bu tip mesajların, bu tip ortamın çıkması üzücü, üzüldüm doğrusu, Düşünceler ifade edilebilir konuşulabilir ama farklı üslup içerisinde olursa şüphesizki alınması daha kolay oluyor. 'dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın sözleri ve yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimi için değerlendirmelerde bulundu.

Gül, "Devlet kurumları arasında bu tip bir ortamın çıkması üzücü. Birazcık üzüldüm ona doğrusu. Düşünceler ifade edilebilir ama bunlar daha farklı üslup içinde olursa o zaman şüphesiz ki alınması daha kolay oluyor, mümkün oluyor. Yüz ifademle ilgili saptırmaları hoş karşılamıyorum."

"Ben de hayret ediyorum. Doğrusu, yani her şeyi böyle istismar edenlere de... Meclis resepsiyonunda da sıcaktı orası. Böyle bir şey yazmışlar. Terleme hikayesi. Bunların bu tip istismar edilmesini çok hoş karşılamıyorum" ifadelerini kullandı.

'ADAY KISA SÜREDE NETLEŞİR'
Gül, cumhurbaşkanı adayı için görüşmelerin devam ettiğini vurgulayarak, "Bunları konuşuyoruz işte. Bunları konuşmanın zamanı dedik. Siz de biliyorsunuz. Konuşuyoruz ama önümüzdeki kısa süre içerisinde bunlar netleşir. Neticeleri görürsünüz" dedi.

Gül, Başbakan Erdoğan ile Köşk seçimleri görüşmelerine ilişkin, "Hepimiz bir şey söyleyeceğiz. Ben, bir şey söyleyeceğim, o bir şey söyleyecek. Biz, ikimiz kendi aramızda, ikimizle ilgili konuyu konuşup, kendimiz neticeye varırız. Bundan dolayı Türkiye herhangi bir risk biçmesin" diye konuştu.