Bebek Yapıp Ev Geçindiriyorlar

Bursa'nın dağ ilçelerinden Orhaneli'nde kadınlar folklorik bebek yaparak aile bütçelerine katkıda bulunuyor.

Bebek Yapıp Ev Geçindiriyorlar

Orhaneli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İş-Kur arasında imzalanan protokolle BLİ Lojmanları'na açılan folklorik bebek yapımı kursu ilgi gördü. 15 kursiyerin katıldığı kursun öğretmeni Özgür Engür, bölgeler ve kuşaklar arasında kültür alışverişini sağlayan el sanatlarından biri olan folklorik bebek yapımı ile unutulmaya yüz tutmuş mahalli kıyafetleri de canlandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Günde 8 saat olan bebek yapımı kursu 7 Temmuz tarihinde sona erecek. İlk folklorik bebeklerini tamamlayan kursiyerler, sipariş üzerine bebek yapacak.

Kurs öğretmeni Özgür Engür, kursiyerlere her gün 20 TL harçlık, iş kazalarına karşı da Sosyal Güvenlik Kurumu'na sigorta primi ödendiğini belirtti.

Engür, kursa hiçbir sosyal güvencesi ve geliri olmayan genç kız ve kadınların katıldığını belirterek, "Kursun gayesi, dar gelirli ailelerin fertlerinin el becerilerini geliştirmelerini ve meslek edinmelerini sağlamak" dedi.

Bebeklerin ilçe ekonomisine katkı sağlayacağını kaydeden Engür, “Bu bebeklerle kültürümüzü yaşatırken, aynı zamanda ev ekonomisine de katkı sunmuş olacağız” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA