Yalova'daki Seçimin İptali

MHP Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Yalova'da 1 Haziran'da yapılacak belediye başkanlığı seçimiyle ilgili, "Bizim her oyumuz namusumuz ve şerefimizdir. Herkes haddini bilsin. Kimse MHP üzerinden hesap yapmasın. Seçime sonuna kadar asılacağız" dedi.

Topçular, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Yalova Belediye Başkanlığı'na aday göstereceklerini belirterek MHP'li seçmenlere de oyuna gelmemeleri yönünde çağrıda bulundu.
Yapılan seçimler sonucu ülke genelinde oy arttırdıklarını söyleyen Topçular, "Yalova'nın 14 bölgesinde tamamında seçimlere katıldık. Milliyetçi Hareket Partisi Türkiye genelinde oylarını yükselttiği gibi Yalova genelinde de MHP'nin oylarında yükselme görülmüştür. Yapılan istatistiklere göre MHP, Türkiye genelinde 2 milyon 300 bin oy artırmış" diye konuştu.
MHP'nin, kendi oyları üzerinden hiçbir parti ile çıkar ve pazarlık ilişkisine girmeyeceğini vurgulayan Topçular, şöyle konuştu:
"Bütün siyasi partiler seçimlere girdi. Seçim sonucu bir parti seçimlere itirazda bulundu. Engellilerin oy kullandığı tespit edilmiş, Yüksek Seçim Kurulu da seçimleri iptal etti. Henüz Yalova Seçim Kurulu'na bilgi verilmemiş. Hem AKP hem de CHP seçim havasını estirmeye başladılar. Bu arada da MHP üzerinden siyasi oyunlar oynanmak isteniyor. İki yanlıştan bir doğru çıkmaz. İki yanlış da ortada, Yalova'daki huzursuzluk ortada. Türkiye genelinde olduğu gibi MHP Yalova'da da alternatif olmak zorundadır. Bu noktada insanların MHP'yi seçmesi gerekir. MHP, ülke genelinde güçlü bir siyasi parti, 46 yıllık geçmişi olan bir partidir. Kendi oyları üzerinden hiçbir siyasi parti ile çıkar ilişkilerine geçmez ve hiçbir siyasi parti ile de kendi oyunu pazarlık konusu yapmaz. MHP bu seçimde Yalova'da kendi adayıyla birlikte seçime tekrar katılacak. Daha fazla oyunu artıracağına inanıyorum. Kimsenin kuşkusu olmasın. Bizim dışımızdaki söylemler bizi bağlamıyor. Bizi sadece MHP'nin geleceği ve kazanması ilgilendiriyor. Bizim her oyumuz namusumuz ve şerefimizdir. Herkes haddini bilsin. Kimse MHP üzerinden hesap yapmasın. Seçime sonuna kadar asılacağız."
Bir gazetecinin "Aday değişikliğine gidecek misiniz?" sorusuna yönelik Topçular, "MHP bu süreçte aday değişikliği de yapabilir. Bu olabilir. Bunda bir sıkıntı olmaz. Henüz kesin değil. Bunu oturup konuşacağız" diye yanıt verdi.
 
Kaynak: AA