Polislerle Çocuklar Aynı Sahneyi Paylaştı

Adıyaman'da, "Yeşeren Umutlar" projesi kapsamında polisler ve çocuklardan oluşan grup, madde bağımlığının zararlarını anlatan tiyatro oyunu sahneledi.

Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi tarafından suça bulaşma riski bulunan çocuklara yönelik "Yeşeren Umutlar" adıyla proje başlatıldı. Bu kapsamda Adıyaman Belediyesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümünün desteğiyle polis ve çocuklardan oluşan Yeşeren Umutlar Tiyatro Grubu oluşturuldu.
Hazırlıklarını tamamlayan grup, Adıyaman Belediyesi Konferans Salonu'da sokakların ve madde bağımlığının zararlarını anlatan oyunu sahneledi. Oyuna ilgi gösteren vatandaşlar, oyuncuları uzun süre alkışladı.
İl Emniyet Müdürü Fikret Salmaner, gazetecilere yaptığı açıklamada, polislerle vatandaşların hayatın her alanında aynı sahneyi paylaştığını belirterek, gerçekleştirilen projelerle halkın farklı kesimlerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Projenin bu yıl ikincisini uyguladıklarını belirten Salmaner, "Hem meslektaşlarımızın, hem de profesyonel oyuncuların desteğiyle çocuklarımız güzel mesajlar verdi. Mesajların yerine ulaşmasını umut ediyorum" dedi.

Gösteride rol alan polis memuru Emrah Baltacı da oyunla, lise ve daha alt sınıflardaki çocuklarla ailelerine mesaj vermeye çalıştıklarını ifade etti.

Oyunculardan Gizem Varol ise böyle bir oyunda rol aldığı için mutlu olduğunu dile getirerek, oyunda, aileleri tarafından sahip çıkılmadığı için sokaklarda yaşamaya başlayan çocukların durumunu anlattıklarını kaydetti.

Kaynak: AA