Aydın Valisi Ayyıldız Açıklaması

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, İl Özel İdaresi'ne ait gayrimenkullerin bazıların bakanlıklardan devredildiğini ve şimdi de geri istendiğini belirterek, "Biz mevzuata uygun olarak paylaşımı yaptık" dedi.

den vakıf ve güvenlik amacı dışında kullanılanları belediyeye devrettiklerini belirterek, "Bu konuda kimse bize bir şey demesin. Yaygara yapılmasını da hoş bulmuyorum" dedi.

Ayyıldız, Aydın Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen toplantıda gazetecilerle bir araya geldi. Toplantıda, kent gündeminde olan Aydın İl Özel İdaresi'ne ait gayrimenkullerinin belediyeye devri konusuna açıklamada bulunan Vali Ayyıldız, bu konuda polemiğe girmek, kısır tartışmalar içinde yer almak istemediğini belirtti.

Bununla ilgili medya üzerinden bir algı oluşturulmaya çalışıldığını savunan Vali Ayyıldız, şöyle konuştu:
'Hizmet edecek olan varsa dilesin lojmanımı verelim. Aydın'ın önünü açacak meseleleri konuşalım. Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden Çiftlik Jeotermal Kuyusuyla ilgili bize gelen ne bir proje var, ne de telefon. 'Gelsinler biz yardımcı olacağız' dedik, ancak kimsenin gelip gittiği yok. Özel İdare'ye ait olan gayrimenkullerden vakıf ve güvenlik dışındakileri büyükşehire verdik. Bu konuda kimse bize bir şey demesin. Yaygara yapılmasını da hoş bulmuyorum. Adaletli bir paylaşım yaptık. Aksini iddia edenler gelsin benimle yüz yüze konuşsun. Özel İdare'ye geçen pek çok alan çeşitli bakanlıklara bağlı gayrimenkuller. Buralarda Maliye, Orman ve İçişleri Bakanlığı'na ait araziler var. Bazı gayrimenkuller bakanlıklardan Özel İdareye verilmiş, şimdi de geri istenmesi normal. Biz de mevzuata uygun olarak paylaşımı yaptık"
Büyükşehir Belediyesi'ne 200 ton mazot dahil her verdiklerini bildiren Ayyıldız, "Borç bile bırakmadık. Borçla devredilen özel idareler var. Şimdi kalkmış birileri imza kampanyası düzenliyor. Ne için imza topluyorsunuz ? öncelikle bunu bir bilin. Kanunda her şey açık ve net anlatılmış, biz de buna göre çalışmalarımızı yaptık. Medyada algı yönetmeye çalışılması yanlış. Ben bu polemiklere girmem. Devleti temsil ediyorum. Ben valiyim. Çözülmesi gereken tüm konularda da sabaha kadar yanınızdayım. Ancak bu işler böyle olmaz" dedi.

- Kent Meydanı
23 Nisan törenlerinin yeni yapılan meydan yerine İstasyon Meydanı'nda yapılması konusundaki spekülasyonlarada değinen Vali Erol Ayyıldız, "Bu tür kutlamalar, çelenk koyma törenleri yargı ve mülki idarenin olduğu anıtta yapılır. Yeni yapılan meydanda yargı ve mülki idare var mı? Sadece belediye var. Üstelik meydanın kesin kabulü de yapılmamış. Biz orada tören yapsak ve iş yerlerinde zarar oluşsa bunun sorumlusu kim olacak? Bu konuda gereksiz tartışma yaratılması tamamen yersiz. Ben devleti temsil ediyorum. Devlet, kurallara göre idare edilir. Bunun aksini savunanlar biraz okusun. Mevzuatlar ortada, bilmiyorlarsa da sorsunlar yardımcı olalım" diye konuştu.

Kamuya malların vatandaşa ait olduğunu vurgulayan Vali Ayyıldız, Yılmazköy'de bulunan jeotermal kuyusunda 2011 yılına kadar belediyenin hiçbir şey yapmadığını öne sürdü.
Çiftlik köyündeki jerotermal sahasına "satılacak" diyenlerin iftira attığını dile getiren Ayyıldız, "O alanda proje yapmak isteyen gelsin yapsın. Üniversite, ilçe belediyeleri hiç fark etmez. Atılacak tüm adımlarda da yardım edeceğiz. Kimse sırtında bir malı diğer tarafa götürmüyor. İmar kanunu, büyükşehir kanunu açıp okuyun. Vatandaş hizmet bekliyor. Konuşmaktan ziyade iş üretmek lazım. Ne kadar verirseniz verin, bir şeyler söyleyeceklerdir. Hizmetin siyaseti olmaz" diye konuştu.


Kaynak: AA