Aksaray’da Yatırım ve Tanıtım Kataloğu Programı

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Ahiler Kalkınma Ajansı iş birliğinde hazırlanan ‘Aksaray İli Yatırım ve Tanıtım Kataloğu’ programı gerçekleştirildi.

Aksaray’da Yatırım ve Tanıtım Kataloğu Programı

Grand Altuntaş Otel’de düzenlenen programa Vali Şeref Ataklı, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, protokol üyeleri, ilçe belediye başkanları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan ATSO Başkanı Ahmet Koçaş, Aksaray’da faaliyet gösteren imalatçı firmaların tanıtılmalarını sağlayarak ulusal ve uluslararası boyutta bilinirliklerinin sağlanması ve oluşturulacak sinerjiyle yeni projelerin ve somut iş bağlantılarının ortaya çıkmasını amaçladıklarını belirterek, “Aksaray İli Yatırım Kataloğu projesinin tanıtımını yapmak üzere toplanmış bulunmaktayız. Bu çalışmanın ana amacı, Konu 'Yatırım' olunca, ülkemizin son dönemde uyguladığı il ve bölgesel bazlı yatırım politikası çerçevesinde ve esasen, bir yatırım cazibe merkezi olma konumundaki ilimizin daha etkili bir şekilde tanıtımını sağlayabilmektir. Bu katalog, bahis konusu düşüncenin bir sonucu olarak vücut bulmuştur. Zahmetli, ancak zevkli bir çalışmanın sonucunda hazırlanan bu katalog, ilimize yatırım yapacak girişimcilerimizin zihinlerinde oluşacak sorulara cevap verebildiği oranda gayemiz gerçekleşmiş olacaktır” dedi.

Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı ise, Ahiler Kalkınma Ajansı’na sunulan proje sonrası Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan bu çalışmanın Aksaray için çok başarılı bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Sayın ATSO Başkanımızın da şahsım gibi genç olması ilimiz için ayrıcalıktır. Bugün Ahiler Kalkınma Ajansı ile hareket eden 5 ilin içerisinde en fazla projeyi gerçekleştiren il Aksaray olmuştur. Bu tablo şehrimiz adına gurur duyacağımız bir tablo olmakla birlikte bu başarının devamını artırma noktasında hep beraber hareket etmeliyiz. Ben bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu başarılı çalışmanın ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA