Chp Yatağan İlçe Danışma Kurulu Toplantısı

CHP Yatağan İlçe Danışma Kurulu Toplantısı yapıldı.

Belediye salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan CHP Muğla Milletvekili Ömer Süha Aldan, CHP'nin yerel seçimlerde Türkiye genelinde mevcut oy oranını az da olsa arttırdığını söyledi.

İlk kez oy kullanan gençlerin büyük bir çoğunluğunun oylarını CHP'ye verdiğini savunan Aldan, "Parti olarak gerek yerelde gerekse genelde politikalarımızı değerlendirmeye tabi tutmak zorundayız. Ankara'ya gittiğimde en sevindirici taraf, bütün milletvekillerinin bizlere gıptayla bakmasıydı. Muğla'daki başarımızdan dolayı gelen tebriklerle büyük bir gurur ve onur duyduk" dedi.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, hükümetin devletin birçok kurumunu ve imkanlarını kullanarak seçimlere girdiğine iddia ederek hükümetin baskıyla toplumu yerel seçim havasından daha çok genel seçim havasına soktuğunu ileri sürdü. Büyükşehir Belediyesi seçimlerini yüzde 49'luk bir oyla sonuçlandırdıklarına işaret eden Öztürk, "13 ilçeyi de alma hedefimiz vardı. Ne yazık ki 9 ilçe belediye başkanlığı ve bir de büyükşehir belediye başkanlığını aldık. 2 tane ilçede ise belediye meclisini almamıza rağmen belediye başkanlıklarını kaybettik. Bunların sebeplerini o ilçelerdeki toplantılarımızda tek tek tartışacağız. Artık geriye doğru bakmak değil, ileriye doğru bakmak amacıyla, önümüzdeki Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlere hazırlanacağız' diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ise konuşmasında seçimde elde ettiği başarıda katkıda bulundukları için milletvekillerine, ilçe belediye başkan adaylarına, kadın ve gençlik kolları ile bütün parti üyelerine teşekkür etti.
Seçimden önceki hedeflerinin 13 ilçe belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi olduğunu hatırlatan Gürün, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Sonuçlara bakıldığında CHP, yerel seçimlerde Muğla'da büyük bir başarı elde etti. Eleştiri yaparken bunu unutmadan yapmamız gerekiyor. Başarıyla övünmemiz gerekiyor ama bu başarıyı yeterli değil, bu başarıyı nasıl artırabiliriz, daha üst seviyelere nasıl çıkabiliriz gibi konularını değerlendirmemiz lazım. Ama emek sarf eden insanların aldığı sonucun hakkını da vermemiz lazım."
Kaynak: AA