Topraktan Ürettiklerini Sergilediler
KAMER Vakfı Ağrı Şubesi tarafından hayata geçirilen “Kadınlar Topraktan Üretiyor” projesi dahilinde üretilen ürünler, düzenlenen bir programla sergilendi.
KAMER Vakfı Ağrı Şubesi tarafından yapılan ve Sosyal Destek Programı (SODES) ile desteklenen “Kadınlar Topraktan Üretiyor” projesinde üretilen ürünler, özel bir restoranda düzenlenen bir programla sergilendi. Programa SODES Genel Koordinatörü Vali Yardımcısı Oktay Ateş, Taşlıçay Kaymakamı Atif Çiçekli ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kurdele kesim törenin ardından sergiyi gezen Vali Yardımcısı Oktay Ateş ve Taşlıçay Kaymakamı Atıf Çiçek, sergilenen ürünler hakkında üreticilerden bilgi aldı.
Kentin yoksul mahallelerinde yaşayan, öğrenmeye ve çalışmaya hevesli, meslek edinmek isteyen, işsiz, hanesinde bir geliri olmayan, genç ve çocuklu 20 kadına seramik üretimi konusunda eğitim ve kurs verdiklerini ifade eden KAMER Vakfı Ağrı Şube Sorumlusu Birgül Erat, “Son 3 yılda yaptığımız mahalle çalışmalarında konuştuğumuz kadınlarla ne yapabiliriz diye böyle bir araştırma içine girdik. Konuştuğumuz kadınların yüzde 98’i işsizlikten şikayetçiydi. Bizde bundan yola çıkarak kadınlara nasıl destek olabiliriz. Meslek edinecekleri bir kurs, eğitim nasıl veririz diye düşündük ve SODES’e başvurduk. Ağrı Valiliği de bizi destekledi. Yaklaşık 80 gün süren bir kurs sonunda kadınlar gördüğünüz bu çini ve seramik ürünlerini üretmeye başladılar. Artık her biri bir çini ve seramik atölyesinde desinatör olarak çalışmalarını sürdürebilir. Bundan sonraki hedefimiz bu projeyi yine SODES’in desteğiyle daha büyütebilmek. Kendi ham maddemizi üretebilmeyi istiyoruz. Çünkü çizim konusunda kendimizi geliştirdik. Kursiyerlerimiz çok başarılıydı” şeklinde konuştu.
Projede yer alan 20 kadına 80 gün boyunca günlük 15 Türk Lirası kursiyer harçlığı verildiği ifade edildi.
Kursa gelmeye ilk başlarda sıcak bakmadığını söyleyen kursiyerlerden Gül Ekinci, “Bu kursa arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine başladım. Aslında başlarda kursa pek sıcak bakmamıştım. Seramik, toprak, çamur falan deyince fazla bir şey kazanacağımızı zannetmiyorduk. Kursun bir aylık sürecinde daha fazla şeyler gördük. Hem stres attık hem el becerilerimizi öne sürdük. Ondan sonra arkadaş edindik. Farklı şeyler sunduk. Yaptığımız şeylerle de gurur duyuyoruz” dedi.