Şehit Oğullarının Odasını Müzeye Çevirdiler

Siirt'in Pervari ilçesi kırsalında, askeri sevkıyat sırasında helikopterinin düşmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Dinçer Ersoy'un odası, ailesi tarafından müze haline getirildi.

Çerkezköy Kaymakamlığı ve Belediyesinin katkısıyla müzeye dönüştürülen odada, önceki yıl şehit olan Ersoy'un çocukluk fotoğrafları, oyuncakları, askeri giysilerinin yanı sıra, gelenlerin düşüncelerini yazması için anı defteri bulunuyor.
Anne Nilüfer Hatun Ersoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit oğlunun anısını yaşatmak için odasını müze haline getirdiklerini söyledi.

Odada, oğlunun fotoğraflarının ve kişisel eşyalarının bulunduğunu belirten Ersoy, "Oğlumun yaşadığını herkese göstermek ve acımızı hafifletmek için bu müzeyi hazırladık" dedi.

Odada, oğlunun doğduğu günden bu yana çekilen fotoğrafları, kıyafetleri, karneleri, oynadığı oyuncaklar, asker kıyafetleri bulunduğunu ifade eden Ersoy, şöyle konuştu:
"Eşimle, her şeyini bir araya toplamaya karar verdik. Şehit oğlum her zaman yaşayacak. Bunu da herkes görecek. Şehitler ölmüyor. Odaya girdiğimde kendimi çok rahat hissediyorum. Sanki oğlum dışarıdan gelecekmiş ya da görevdeymiş gibi düşünüyorum. Sanki arayacak, her an için gelebilir. Şunu şöyle, bunu böyle yaptın mı anne diyecekmiş gibi hissediyorum. Çok hüzünlenip ağladığım zaman bu odaya giriyorum ve konuşuyorum. Konuştukça daha da rahatlıyorum."
Ersoy, odanın hazırlanmasına ve Çerkezköy'deki bir okula oğlunun adının verilmesine katkısı dolayısıyla Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay'a ve eski Belediye Başkanı Ali Ertem'e teşekkür etti.
Kaynak: AA