'Annem Kanseri Yendi' Projesi

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin kişisel olarak yürüttüğü "Annem Kanseri Yendi" projesi kapsamında, mobil mamografi aracıyla, Manisa'ya bağlı 12 ilçede 2 bin 164 kadın kanser taramasından geçirildi.

İTB'den yapılan açıklamaya göre, mobil mamografi aracının, şehir şehir köy köy gezerek özellikle kırsal yerlerdeki kadınlara ulaştığı belirtildi.
Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Manisa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğiyle projenin Manisa ayağında 12 ilçede yaş ortalaması 48 olan 2 bin 164 kadın kanser taramasından geçirildi. Tarama yapılan 5 kadında ileri tetkik uygulandı, kanserli hücre tespit edilen iki kadın ise tedavi altına alındı.
İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, hastane ortamından hoşlanılmaması ve mesafeler nedeniyle merkezde tarama yaptıramayan kadınların gezici araç ile kanser taraması yaptırdığını dile getirdi.
Manisa'nın şimdiye kadar projeyi uygulayan en başarılı il olduğunu belirten Kestelli, "Kanser şüphesi tespit edilen 5 kadınımız umarım en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar" ifadesini kullandı.
Kaynak: AA