Umre’ye Gitmek İçin Seyyar Satıcılık Yapıyor

Eskişehir’den Diyarbakır’a gelen 50 yaşındaki Yeter Oktar, Umre'ye gidebilmek için seyyar satıcılık yapıyor.

Umre’ye Gitmek İçin Seyyar Satıcılık Yapıyor

Eşi ile birlikte 20 yıldan beri seyyar satıcılık yaparak çocuklarını büyüttüğünü belirten 50 yaşındaki Yeter Oktar, her Müslüman gibi kendisinin de son dileğinin ölmeden önce Umre’ye gitmek olduğunu söyledi.

Eskişehir belediye zabıtalarının seyyar satıcılık yapmalarına müsaade etmediklerini anlatan 4 çocuk annesi Oktar, Hacca gitmek istediğini ancak bunun için para biriktirmesinin zor olduğunu söyledi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesi Dağkapı Meydanı'nda her sabah tezgahını kurup akşam saatlerine kadar hediyelik eşya satışı yaptığını ifade eden Oktar, "Her yıl bahar ayında eşimle birlikte satış yapmak için Diyarbakır’a geliyorum. Diyarbakır’da kalacak yerimiz olmadığı için oteli tercih ediyoruz. Günlük kazancımız yaklaşık 20 lira, bunun 10 lirasını otele veriyoruz. Kalanını da biriktirmeye çalışıyoruz. Hiçbir zaman eşime ve çocuklarıma muhtaç kalmak istemedim. Ailem beni okutmadığından okuma yazmam yok. Ayrıca tansiyon hastasıyım. Diyarbakır’dakiler batıya mevsimlik işçi olarak giderler, biz de Diyarbakır’a mevsimlik işçi olarak geliriz. Doğu’da türbelerin sayısı çok fazla olduğundan yerli ve yabancı turistler buraya akın ediyor, buranın belediye zabıtaları işimize engel olmuyor’’ dedi.

Kış mevsiminde satış yapamadıklarını anlatan Oktar, Türkiye genelinde bir işsizliğin var olduğunu, insanların aç kalmamak için seyyar satıcılık yaparak geçimlerini sürdürdüğünü dile getirdi

Kaynak: İHA