Suriyeli Ermeni, Türkiye'ye Sığındı

Suriye'nin Lazkiye kentine bağlı Keseb kasabası ve çevresinde kontrolü ele geçiren muhalifler, Türkiye'ye sığınmak isteyen Ermeni kökenli 1 Suriyeliyi Yayladığı ilçesi sınırında Türk yetkililere teslim etti.

Keseb kasabası ve çevresinde Esed rejimine bağlı birlikler ile muhalifler arasında yaklaşık bir aydır çatışmalar devam ediyor. Çatışmalardan etkilenmemeleri için güvenli bölgede tutulan Ermeni kökenli Suriyelilerden biri, kendi isteği üzerine muhalifler tarafından Keseb Sınır Kapısı'na getirildi.

Yayladağı sınırından alınarak minibüsle ilçe merkezine getirilen 72 yaşındaki George Kurdmusyan, öğretmenevinde misafir edildi.
Keseb kasabasındaki çatışmalar nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Kurdmusyan'ın, muhaliflerin kontrolünde bulunan hastanede tedavi edildikten sonra Türkiye'ye getirildiği öğrenildi.
Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra su ve çay ikram edilen Kurdmusyan, Keseb kasabasında sınıra yakın bir yerde yaşadığını ve çatışmalar sırasında yaralandığını söyledi.

Yaklaşık 1 ay hastanede tedavi gördüğünü anlatan Kurdmusyan, "Orada bana iyi baktılar, ameliyat ettiler. Bir ay hastanede kaldıktan sonra Türkiye'ye gelmek istedim. Muhalifler bizlere çok iyi davrandı, bizim olduğumuz yere bir kurşun bile atmadılar. Bizlere Türkiye'ye gelen Ermenilere çok iyi baktıklarını söylediler. Yaşasın Türk devleti. Yaşasın Erdoğan" dedi.

Kurdmusyan'ın, Samandağ ilçesine bağlı Vakıflı Mahallesi'ndeki soydaşlarının yanına götürüleceği bildirildi.

Kaynak: AA