Osmaniye'de ''ekonomi Zirvesi''

Osmaniye'de ''1. Ekonomi Zirvesi'' düzenlendi.

Osmaniye Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) düzenlenen toplantıda, Kemerburgaz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emre Alkin ve Dünya Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Danışmanı Dr. Rüştü Bozkurt, konuşma yaptı.
Dünya Gazetesi Başyazarı Osman Saffet Arolat'ın yönettiği oturumda konuşan Prof. Alkin, "küresel büyüme ve 2012'de ülkelerin büyüme performansları hakkında bilgi verdi.
Geleceğe yönelik kaygılar açısından ileriyi görmenin önemine dikkati çeken Prof. Alkin, uzay-havacılık, savunma sanayi, bilgi-iletişim teknolojileri, tıbbi hassas optik aletler, hastane ekipmanları, yenilenebilir enerji, çevre teknolojileri gibi sektörlerin geleceğin gözde sektörleri olacağını söyledi.

Dr. Rüştü Bozkurt da, "Doğu Akdeniz Havzasındaki sorunlar ve potansiyeller" konu başlıklı konuşmasında, imar planı olmayan bir kentin, geleceği olmayacağını ileri sürdü.
Doğu Akdeniz'in hızlı planlama ve bu plan doğrultusunda doğru yerde doğru yatırımlar yapılmasına ihtiyacı olduğunu belirten Bozkurt, "Doğu Akdeniz Havzasının önemli bir potansiyeli olduğu görülüyor. İhtisas organize sanayi bölgelerinin gerekliliği kaçınılmaz" dedi.

Konuşmaların ardından sanayici ve işadamlarının soruları cevaplayan Alkin ve Bozkurt'a Osmaniye Valisi Mehmet Oduncu tarafından plaket takdim edildi.
Vali Oduncu, "Değerli hocalarımıza verdikleri bilgiler için teşekkür ediyorum. Gazetelerden, internetten bu bilgilere ulaşmak mümkün oluyor belki ama, bugün değerli hocalarımızı canlı olarak dinlemenin sağladığı atmosfer ve ivme gerçekten çok faydalı oldu" diye konuştu.

Kaynak: AA