'13. Uluslararası Nilüfer Spor Şenlikleri'

Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle ve Nilüfer Belediyespor Kulübü koordinatörlüğünde düzenlenen "13. Uluslararası Nilüfer Spor Şenlikleri" başladı.

Şenliklerin açılış kortejine katılan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kaya, çok sayıda öğrenci, idareci ve yabancı konuklar ile Cengiz Göllü Voleybol Salonu'na kadar bando eşliğinde yürüdü.
Salonda düzenlenen açılış töreninde konuşan Bozbey, şenliğe yurtiçinden ve yurtdışından 16 bin 225 sporcu katıldığını söyledi.

Şenliğin Atatürk'ün hedeflediği, sporla, sanatla, bilimle iç içe bir ülke için, bir adım daha atılması anlamına geldiğini belirten Bozbey, şöyle konuştu:
"Gönüllüler ordusunun katkı koyduğu bu örnek proje, belki yurt dışında bile rastlanmayan, kurumlar arası dayanışmanın üst düzeyde olduğu bir organizasyon. Yıllardır söylediğim, yürekten inandığım bir şey var ki anaokulundan liseye her çocuk, bir müzik aleti çalsa, güzel sanatlardan bir dal ile uğraşsa ve mutlaka sporun bir dalıyla ilgilense, Türkiye şahlanır, önümüzde hiçbir engel kalmaz. İşte Nilüfer Belediyesi olarak 15 yıldır bunun için uğraşıyor, insana, geleceğimize yatırım yapıyoruz. Bu yıl organizasyonda, 140 eğitim öğretim kurumundan 16 bin 225 sporcu, öğrenci, 27 branşta mücadele edecek. Bugünden itibaren bir ay boyunca sporun nabzı, Nilüfer'de atacak. Spor, elbette 'mücadele' demek, elbette ki tüm sporcular kazanmak isteyecek ama bu şenlikler, eminim ki centilmenliğin, kardeşliğin de dünyaya ilan edildiği bir platform olacak. Burada oluşturduğumuz kardeşlik, dostluk ateşinin tıpkı olimpiyat ateşi gibi dünya döndükçe hep yanmasını diliyorum."
Konuşmanın ardından Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı sporcuları kısa bir gösteri maçı yaptı. Daha sonra Nilüfer Belediyesi Halk Dansları Ekipleri ve akrobatik basketbolculardan oluşan "Karizma Şhow" gösterileri yapıldı.
Açılış törenine Gençlik Hizmetleri İl Spor Müdürü Süleyman Şahin de katıldı.

Kaynak: AA