Suudi Arabistanlı Heyet Samsun’da

Samsun'a gelen Suudi Arabistanlı işadamları ve üst düzey gazetecilerden oluşan 19 kişilik heyet, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı ziyaret edip birlikte gemiyle Karadeniz turu attılar.

Suudi Arabistanlı Heyet Samsun’da

Samsun'un turizm potansiyelini artırmak ve kentin doğal, kültürel ve turistik özelliklerini ulusal ve uluslararası turizme kazandırmak amacıyla girişimlerde bulunarak Suudi Arabistanlı iş adamları ve üst düzey gazetecilerden oluşan 19 kişilik heyeti Samsun'a davet eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Samsun Basın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar misafirlerle ilk olarak Samsunum-1 Gemisi'nde sabah kahvaltısında bir araya geldi. Misafirlere Karadeniz'e açılarak Samsun'un çeşitli özelliklerinden bahseden Başkan Yılmaz, "Samsun eskiden beri küçük İstanbul olarak tanınır. İstanbul tabi ki bizim medarı iftiharımız. Ama son yıllarda gerek ulaşım gerekse aşırı derece nüfus yoğunluğu dolayısıyla İstanbul'da yaşam zorlaştı. Ama Samsun'da pırıl pırıl son derece sosyal hayatıyla, eğitimiyle ve turizmiyle iddialı gelişme çabalarıyla birlikte yıldırı parlayan bir şehir haline geldi. Son yıllarda özellikle Doğu Karadeniz'de başlayan turizm hareketi belli bir oranda global ısınma dediğimiz Türkiye'nin güney ve batı sahillerinde Antalya, Manisa, Muğla ve Marmaris sahillerinin aşırı derecede rutubetli. Ancak, Karadeniz gibi yeşil ve mavinin çok güzel olduğu bu coğrafyada turizm de insanların seçmek istedikleri yerler haline geldi. Hepinize ilimize geldiğinizden dolayı çok teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Yusuf Ziya Yılmaz, Suudi Arabistanlı iş adamları ve üst düzey gazetecilerden oluşan 19 kişilik heyet ve Samsun'da bulunan yerel ve ulusal gazete ile TV temsilcileri daha sonra Amazon Köyü ve Amisos Tepesi'ni de ziyaret etti. Düzenlenen programlara ayrıca Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Turan Çakır, Samsun Basın ve Enformasyon İl Müdürü Tahsin Bayar, Ondokuzmayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, Heyet Başkanı Nejdet Katıpzadeler, Basın Ataşesi Bahattin Akyön ile yerel ve yaygın medya temsilcileri katıldı.

Suudi Arabistanlı heyet, 25 Nisan 2014'de kadar Samsun'da bulunarak çeşitli ziyaretler ve gezi programlarına katılacaklar.
Kaynak: İHA