Yerel Seçimlerin Ardından

AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Tanrıverdi, "Oy çuvallarının ağızları kapanmadan, mühürlenmeden, resmi görevlilerin nezaretinde olmadan İlçe Seçim Kurullarına götürüldüğü noktasındaki takiplerimiz, hukuki anlamda devam etmektedir" dedi.

Hüseyin Tanrıverdi, düzenlediği basın toplantısında, 2009 ve 2011 seçimlerinde 19 bin civarındaki geçersiz oy sayısının, bu seçimde 41 binin üzerine çıktığına işaret ederek, bu durumu şaibeli olarak nitelendirdi.
Partinin avukatları aracılığıyla konuyla ilgili itirazları tüm ilçelerde yaptıklarını belirten Tanrıverdi, şunları ifade etti:
"Oy çuvallarının ağızları kapanmadan, mühürlenmeden, resmi görevlilerin nezaretinde olmadan İlçe Seçim Kurullarına götürüldüğü noktasındaki takiplerimiz, hukuki anlamda devam etmektedir. Ayrıca seçim tutanaklarında imza altına alınan sandık sonuçlarının birleştirme tutanaklarında değiştirildiği görülmektedir. Bunlarla ilgili çok sayıda belge ve bilgi elimizde mevcuttur. Bu konularda yine takiplerimiz devam etmektedir. Bu yanlışlıkların ve seçmen iradesinin yansımasını engelleyen girişimlerin ortadan kaldırılması için girişimlerimiz inşallah yakında sonuçlanacaktır."
Kaynak: AA