Belediye Başkanı Kasım Mazbatasını Aldı

Çanakçı ilçesinde, AK Parti’nin 30 Mart yerel seçimlerinden zaferle çıkması sonucu Belediye Başkanlığını kazanan Tuncay Kasım, başarı elde etmesini kurban keserek kutladı.

Belediye Başkanı Kasım Mazbatasını Aldı

Çanakçı Belediye Başkanı Tuncay Kasım, insanların uzun zamandır kucaklaşmayıi dayanışmayı ve sevincini birlikte paylaşmayı çok özlediklerini belirterek şöyle konuştu: "Biz bu mutluluğu hep birlikte paylaşalım dedik. Bir söz vardır mutluluklar paylaşınca artar üzüntüler paylaşınca azalır diye, biz burada 10 yıldır özlediğimiz mutluluğumuzu doya doya üç gündür paylaşıyoruz. Birbirimize sarılıyoruz oynuyoruz kucaklaşıyoruz. 30 Mart günü 30 santim kar altında seçime gittik. Biz iki kar damlası dedik yola çıktık 30 Mart’ta yüzlerce binlerce kar damlası yağdı bizde bir çığ olduk sandıktan çıktık ve dün ve bu gün bahar havası yaşıyoruz yöremize bahar geldi. Beni yalnız bırakmayan ve her zaman beni destekleyen evlatları gibi bağırlarına basan herkesi kucaklıyorum. Çünkü hepsi muhteşem insanlar yürekli insanlar” dedi.

Rakibi iki dönem MHP'den belediye başkan adayı olan Sebahattin Şener’e yüzde 15 fark attıklarını belirten Kasım, şunları söyledi: “Rakibimize yüzde 15 fark attık. Bunu nasıl başardık? Aslında biz bir kıvılcımdık bu memlekette kıvılcım çıkarmak isteyen aslında yüzlerce binlerce insan varmış sadece biz vesile olduk. Bu birikim varmış insanların mutsuzlukları, üzüntülerini aydınlığa çıkarmak için bir örnek teşkil ettik. En önde bayrağı biz taşıdık ama yürekli, cesur ve mücadele edenler benim insanlarım. Mazbatayı aldığımızda Çanakçı İlçesinde ilk işe başlayacağımız yer meydan düzenlemesi çünkü Çanakçı ilçesi Türkiye’de meydanı olmayan tek ilçe. Şimdi biz meydan yapacağımız alandaki binayı kamulaştırarak yıkacağız. İlçemiz çok güzel bir meydana kavuşacak. Bu meydanda kadınlarımızı kaldırım taşlarından kurtarıp oturabilecekleri ve yiyeceklerini rahat bir şekilde yiyebilecekleri bir mekan yapacağız. Bizden önceki yönetim kadınlarımızı annelerimizi bacılarımızı sokak köşelerindeki kaldırım taşlarına mahkum etmişti. Kadınlara yönelik projelerimizi hayata geçireceğiz. Benim arkamdaki en büyük güç kadınlarımızdır. Zaferi onların verdiği destekle kazandık onların başımızın üstünde yeri vardır.”
Kaynak: İHA