474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali

Bu yıl 474'sü yapılacak Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında, Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi ve Mesir Tenis Turnuvası'nın düzenleneceği bildirildi.

Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Meclis Salonu'nda Mesir Festivali Düzenleme Komitesi üyeleriyle birlikte 474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali tanıtım toplantısına katıldı.

Savaş, festival içeriğini, spor ve mesir macununun tedavi yönüne dikkati çekmek için bu yılki faaliyetlere iki yenilik eklediklerini açıkladı.

İki günlük Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresi düzenleneceğini söyleyen Savaş, şöyle devam etti:
''Önümüzdeki yıllarda mesir festivali bünyesinde uluslararası bir Bilimsel Tamamlayıcı ve Alternatif Tıp Uygulamaları Kongresinin geleneksel hale gelmesini arzu ediyoruz. Diğer yeni etkinliğimiz ise Mesir Tenis Turnuvası. Bu yıl karar verdiğimiz tarihte takvim kesinleşmiş olduğu için uluslararası takvime aldırma imkanı olmadı ama önümüzdeki yıldan itibaren Mesir Kupası diye uluslararası takvimde yer alan turnuva olarak geleneksel hale getirilen uygulamayı başlatmış olacağız."
Amaçlarının Manisa'nın tanıtımına katkıda bulunmak olduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise festivalin bu yıl yaklaşık bütçesinin 1 milyon 500 bin lira olduğunu belirterek, Rafet El Roman, Ezo ve Yusuf Güney, Sertap Erener ve Gülben Ergen'in konser vereceğini açıkladı.

Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ise 6 gün sürecek etkinliklerin her gününün dolu dolu geçeceğini vurgulayarak herkesi festivale sahip çıkmaya çağırdı.
474. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, 22 Nisan günü sergi açılışları ile başlayacak. Çeşitli toplantı ve konserlerin düzenleneceği festivalde, 27 Nisan günü saat 14.00'de ise Sultan Camisi kubbe ve şerefelerinden 5 ton mesir macunu saçılacak.
Kaynak: AA