Refiye Yılmaz'ın Tedavi Süreci

Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut, Refiye Yılmaz'ın ABD'de daha ne kadar kalacağına, tedavinin gidişatına göre doktorlarının karar vereceğini söyledi.

Akbulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığınca tedavisi için ABD'ye gönderilen, "Gardner sendromu" hastası Yılmaz'ın, memleketi Tekirdağ'da 3 hafta geçirdiğini belirtti.

Yılmaz'ın, babası Mustafa ve annesi Esma Yılmaz ile ABD'ye gittiğini aktaran Akbulut, Refiye'nin yola çıkmadan önce önemsiz bir rahatsızlık geçirdiğini ve devlet hastanesinde kısa süreli tedavi olduğunu ancak bu rahatsızlığının hastalığı ilgisi olmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, Refiye'yi Tekirdağ'da kaldığı süreçte evinde ziyaret ettiğini ve durumu hakkında bilgi aldığını anımsatan Akbulut, "Refiye, psikolojisinin düzelmesi ve tedavi sürecinde moral kazanması için baba ocağında tatil yaptıktan sonra tedavisine devam etmek üzere yeniden ABD'ye gitti. Yılmaz'ın ABD'de daha ne kadar kalacağına, tedavinin gidişatına göre doktorları karar verecek" diye konuştu.

Daha önce, 4 operasyon geçiren Refiye Yılmaz için mayıs ayında bir ameliyat daha planlandığı, Yılmaz'ın ameliyatın ardından eylül, ekim gibi ülkeye dönmesinin beklendiği öğrenildi.
Kaynak: AA