Köy Ürünlerine Yoğun İlgi

Gaziantep’te vatandaşların günlük köy ürünlerine yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Köy Ürünlerine Yoğun İlgi

20 yıldır Gaziantep Kalesi çevresinde peynircilik yaptığını aktaran Arif Şimşek, kale çevresinin turistik bir bölge olmasından dolayı günü birlik seferlerle Gaziantep’e gelen yerli turistlerin de günlük köy ürünlerinden satın aldıklarını kaydetti.

Şimşek, “20 yıldır peynircilik mesleğini yapıyorum. Genelde sattığımız ürünler köy ürünleridir. Antep peyniri, keçi tereyağı, köy yoğurdu ve köy yumurtası satıyoruz. Gaziantep turistik bir bölge olduğu için yerli turistler de köy ürünlerine ilgi gösteriyor. Yerli müşterilerimiz marketlerde satılan fabrikasyon ürünlere değil de pahalı da olsa bizim sattığımız ürünleri tercih ediyor. Çünkü bu ürünlerimiz yüzde yüz doğaldır. Ürünlerimizde hiçbir katkı maddesi yoktur. İçerisinde mayanın dışında ikinci bir madde kesinlikle yoktur. Gaziantepliler doğal ürünlerin farkındalar” dedi.

Köylerden günlük olarak kendisine gelen süt ürünlerinin yoğun talep gördüğünü ve sipariş üzerine bu ürünleri vatandaşlara ulaştırdıklarını belirten Şimşek, “Bizim işlerimiz artık mevsimlik olmaktan çıktı. 12 ay peynirimiz mevcuttur. Çoğu vatandaşlar artık evde peynir basmıyor. 3 veya 5 kilogram alıp taze taze yemeyi tercih ediyor. Antep peyniri, taze günlük köy yumurtası, günlük köy yoğurdu, tereyağ çeşitleri ve baklavalık sadeyağ satıyoruz. Peynir mevsimi başladığı için talep günden güne artıyor. Biz burada peyniri her müşterimize vermiyoruz. Onların damak tatlarına göre hareket ediyoruz. Müşterilerimiz bize siparişlerini verdikten sonra biz hazırlayıp onlara telefon açıyoruz onlarda gelip alıyor” diye konuştu.

Kaynak: İHA