Aksaray'da Beyin Tümörü Ameliyatı Yapıldı

Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafındna "Hafıza ile Tarih: Geçmişten Nasıl İbret Alınır?" konulu konferansı düzenlendi.

Uluslararası İlişkiler Bölümü tarafından organize edilen "Diplomasi Söyleşileri Konferans Dizisi" B2 amfisinde düzenlenen konferansa İstanbul Medeniyet Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İhsan Fazlıoğlu konuşmacı olarak katıldı.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyeleri ile fakülte öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferansta, Fazlıoğlu hafıza ile tarih arasındaki ilişkiyi teorik ve güncel örneklerle anlattı.
İbret kelimesinin, tabir etmek anlamına geldiğini vurgulayan Fazlıoğlu tarihten ibret almanın, aslında tarihi tabir etme faaliyeti olduğunu dile getirdi.
Toplumumuzda tarihin hep geçmiş olarak algılandığını ifade eden Fazlıoğlu, tarihin bir yönüyle gelecek olduğunu ve geleceğe yönelik hedefi olan milletler için tarihin önemli olduğunu söyledi.

Konferans sonrasında, öğrencilerinden gelen soruları cevaplandıran Fazlıoğlu'na dekan yardımcısı Doç. Dr. Fehim Bakırcı, plaket verdi.
Kaynak: AA