Biden, Ukrayna'ya Gidecek

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, 22 Nisan'da Ukrayna'ya gidecek.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Biden'ın, hükümet liderleri ve sivil toplum üyeleriyle görüşmelerde bulunmak üzere 22 Nisan Salı günü Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret edeceği belirtildi.
Açıklamada, Biden'ın, gelecekte izleyeceği yola dair kendi seçimlerini yapan birleşik, demokratik bir Ukrayna'ya yönelik ABD'nin güçlü desteğinin altını çizeceği kaydedildi.
Biden'ın, Kiev'de bulunacağı süre zarfında, uluslararası toplumun, Ukrayna ekonomisinin istikrarlaştırılması ve güçlendirilmesine katkı sağlama ve Ukrayna'ya anayasal reform, ademi merkeziyetçilik, yolsuzlukla mücadele ve 25 Mayıs'ta özgür ve adil seçimlerin yapılması hususlarında aşama göstermesine yardımcı olma gayretleri hakkında istişarelerde bulunacağı bildirildi.

Beyaz Saray açıklamasında şunlar kaydedildi:
"Başkan Yardımcısı (Biden), Rus yanlısı ayrılıkçıların, görünen o ki Moskova'nın desteğiyle, Ukrayna devletini istikrarsızlaştırmak için önceden planlanmış tahrik ve sabotaj kampanyasını devam ettirdiği doğu Ukrayna'daki son gelişmeleri ele alacak. Buna ilaveten, Başkan Yardımcısı, Ukrayna'nın kısa ve uzun vadeli enerji güvenliğini geliştirmeye dönük son adımlar üzerinde fikir alışverişinde bulunacak. Başkan Yardımcısı ayrıca, Ukrayna halkının arzularını dinlemek ve ABD ile Ukrayna arasındaki ilişkileri geliştirmek için Ukrayna halkının çeşitli kesimlerince bir araya gelecek."
Kaynak: AA