Bursa Tabip Odası’nda Tek Aday Ertuğrul Aydın

Bursa Tabip Odası'nın yapacağı seçimlere Dr. Ertuğrul Aydın, tek aday olarak giriyor.

Bursa Tabip Odası’nda Tek Aday Ertuğrul Aydın

Bursa Tabip Odası Olağan Genel Kurul Toplantısı, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde yapıldı. Bursa Tabip Odası başkan değişimine gidiyor. Üyeler yarın sandık başına giderek yeni yönetimi belirleyecek. Yeni dönemde Kayıhan Pala’nın aday olmayacağı Tabip Odası seçimlerine Dr. Ertuğrul Aydın ve ekibi tek aday olarak giriyor. Meslektaşı Ertuğrul Aydın’a başarı dileklerini ileten mevcut başkan Dr. Kayıhan Pala, tıp dünyasının meselelerine değindi. Hekimlerin çalışma saatlerinin yoğunluğunu vurgulayan Pala, “Hekimlerin giderek artan iş yükleri, uzun çalışma saatlerini de beraberinde getiriyor. Başta asistanlarımız olmak üzere hekimlerin bir bölümü haftada 84 saatten fazla çalışıyor. Bu kadar yüksek çalışma temposunun olduğu bir meslek için verimli bir çalışma ortamı beklenemez. Çalışma saatlerinin yanı sıra istihdam biçimlerinde de büyük bir değişiklik olduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bugün Türkiye de taşeron işçi çalıştırma açısından 1. sıradaki bakanlık olduğunu ve son 10 yılda taşeron çalıştırma oranında 10 kattan fazla artış olduğunu söylememiz gerekir. Bu arada emeklilik özlük hakları konusunda bakının verdiği müjdeyi hatırlatalım. 2040 yılında emekli olacak doktor maaşının artacağına ilişkin müjdesi var” ifadelerini kullandı.

Adaylığını açıklayan Dr. Ertuğrul Aydın ise, tüm meslektaşların iş güvencesi ve mesleki değerlerle bağdaşmayan değerlere karşı sürdürülen çalışmaların devam edeceğini söyledi.

Ertuğrul Aydın’ın listesinde Gökhan Aktaş, Dr. Yücel Bender, Dr, Berrin Böke, Dr. Ercan Ertürk, Dr, Levent Tufan Kumaş ve Dr. Emek İrgil bulunuyor. Seçimler yarın saat 09.00 itibariyle yapılacak
Kaynak: İHA