Fethiye'de Başarılı Polisler Ödüllendirildi

Türk Polis Teşkilatı'nın 169'uncu kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında, Fethiye Emniyet Müdürlüğünde görevli 73 polis başarı belgesiyle ödüllendirildi.

Fethiye'de Başarılı Polisler Ödüllendirildi
Fethiye Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda düzenlenen törende, yıl içinde başarı gösteren 73 polise başarı belgeleri, Kaymakam Ekrem Çalık, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık ve müdür yardımcısı Hüseyin Caner Aksungur tarafından verildi.

Törende konuşan Çalık, polis teşkilatının tüm ülkede olduğu gibi Fethiye'de de görevini layıkıyla yaptığını söyledi.

Yılın başından bu yana seçim dönemi olması dolayısıyla polislerin yoğun bir mesai harcadığına dikkati çeken Çalık, bu süreçte bir takım toplumsal olaylar yaşandığını, ama polisin hiç tereddüt etmeden, serzenişte bulunmadan üstün bir gayretle fazla mesai harcayarak zor bir görevi başardığını dile getirdi.
Çalık, yaz sezonunda Fethiye nüfusunun yaklaşık 10 kat arttığına da değinerek, şöyle konuştu:
"Böyle zor ve hareketli bir bölgede görev yapmak kolay değil. Başarı belgesi bir takdirin ifasıdır. Marifet de iltifata tabidir ve olması gerekir. Ama başarı belgesinin bir diğer anlamı bundan sonra da daha üstün bir gayretle çalışmaya devam edeceğiniz anlamına geliyor. Özlük hakkı bir tarafa, fazla mesai ücreti ödenip ödenmemesi bir tarafa, görevin gereği neyse teşkilatımız onu yapacaktır."
Spor müsabakalarında da ilçede ciddi güvenlik tedbiri alındığına dikkati çeken Çalık, Fethiyespor'un her maçta yaklaşık 10 bin taraftarı stada topladığını, oradaki güvenlik önlemlerinin de polis ekipleri tarafından sorunsuzca gerçekleştirildiğini vurguladı.
Kaynak: AA