Yatağan'daki Özelleştirme Karşımı Eylem

Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerinin özelleştirilmek istenmesine tepki amacıyla termik santral önünde çadır kuran işçiler, Ankara'da düzenlenen eyleme destek amacıyla basın açıklaması yaptı.

Yatağan Termik Santrali önündeki çadırda açıklama yapan Tes-İş Sendikası Yatağan Şubesi iş yeri temsilcisi Sami Gire, tüm engellemelere rağmen 300 işçinin Ankara'ya ulaştığını söyledi.

Yatağan'dan toplu çıkışların yasaklandığını ifade eden Gire, "Daha önce 24 Ocak olarak ilan edilen Yeniköy, Kemerköy termik santralleri için son teklif verme süresi, ihaleye girecek firmaların talepleri gerekçesiyle 10 Nisan'a ertelenmişti. Enerji ve maden işçisi arkadaşlarımızın Ankara'da bulunma sebebi de budur" dedi.

Bu ayın 21'inde Çatalağzı, 30'unda da Yatağan Termik Santrali için teklif verme süresinin dolacağını bildiren Gire, şöyle konuştu:
"Yatağan'dan toplu çıkışlar yasaklandı, otobüs firmalarının yazıhaneleri kontrol edilerek baskı oluşturulmaya çalışıldı. Gün boyu TOMA''ar santral önü ve Yatağan arasında mekik dokudu. İşçi arkadaşlarımızın Ankara'ya gitmemesi için alınabilecek tüm önlemler alındı. Ona rağmen 300 işçi arkadaşımız Ankara'ya ulaşmayı başarmıştır."
İhaleler iptal edilinceye kadar mücadelelerinin süreceğini anlatan Gire, şunları kaydetti:
"Kavgamız sadece özelleştirmeme değil, emek mücadelesidir. Hak gasplarına karşı direniş mücadelesidir. Daha özgür bir Türkiye özleminin mücadelesidir. Tüm yasaklamalara rağmen Ankara Toros Sokağı'nda toplanılarak Özelleştirme İdaresi önüne gidilmiş ve basın açıklaması yapılmıştır. İhaleler iptal edilinceye kadar mücadelemiz sürecek. Ankara'daki emekçi kardeşlerimize ve bize destek veren tüm emek dostlarına selam olsun."
Kaynak: AA