'Kariyer ve Edebiyat Günleri'

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, "Eğer istikrar varsa, ekonomide kırılganlık söz konusu değilse işsizlikle mücadele etmek, ekonomik disiplinleri ve planları hayata geçirmek çok daha kolay oluyor" dedi.

Yazıcı, "Kariyer ve Edebiyat Günleri" kapsamında Karabük Üniversitesi tarafından Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu'nda düzenlenen "Türkiye'deki Gençlerin İstihdamı" söyleşisinde, İŞKUR'un yaklaşık 8 bin 500 kişilik kadrosuyla kamu istihdam kurumu olarak faaliyetini sürdürdüğünü söyledi.

"İnsana daha onurlu ve yaşanabilir hayat sunmak temel amaçlarımız arasındadır" diyen Yazıcı, şöyle devam etti:
"Dünyanın ekonomik gelişimi ve mali sistemin yaygınlaşmasına baktığımız zaman, dünyada çeşitli kriz dönemleri olmuştur ve ülkeler bir şekilde bu krizlerden etkilenmişlerdir. Türkiye'de yüzde 9,7'lik işsizlik bulunmaktadır. Aslında bu oranın diğer ülkelerin işsizlik oranlarına bakıldığı zaman çok da başarısız olmadığını söyleyebiliriz. Her yıl iş gücüne katılan ilave 850 bin kişiye iş bulmak zorundayız. Mevcut işsizlerimiz var zaten. İş gücüne katılan bu 850 bin kişi ile stoktaki kişileri de işe yerleştirmemiz gerekiyor ki işsizlik rakamlarını aşağı çekebilelim.
Eğer istikrar varsa, ekonomide kırılganlık söz konusu değilse işsizlikle mücadele etmek, ekonomik disiplinleri ve planları hayata geçirmek çok daha kolay oluyor."
Kaynak: AA