İzmir'deki 'Yollar Artık Bisim' Projesi

İnciraltı ve Konak arasında "Yollar artık BİSİM" sloganıyla başlatılan bisiklet kiralama sistemine Karşıyaka'da 9 istasyonun dahil edildiği bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, sahil şeridi boyunca kiralık bisikletlerle sağlıklı ve çevreci ulaşım imkanı sağlamayı hedefleyen BİSİM Projesi, 18 Ocak'ta İnciraltı ve Alsancak arasında hizmete girdikten sonra Karşıyaka ilçesinde de başlatıldı.
İlçedeki Alaybey Tersane Cafe, Osmanbey, Evlendirme Dairesi, Yunuslar, Bostanlı, Bostanlı Odağı, Bostanlı Spor Tesisleri, Mavişehir Balıkçı Barınağı ve Mavişehir BİSİM istasyonları devreye girdi.
-5 istasyon daha kurulacak
İzmir'i bir bisiklet kenti haline getirmeyi hedefleyen proje kapsamında Alsancak Garı, Meles Rekreasyon Alanı, Bayraklı İskele, Bayraklı Nikah Salonu ve İzban Turan İstasyonu'ndaki hazırlıklar sürüyor.
Kıyı düzenlemesi çalışmaları nedeniyle bir süredir devre dışı kalan Ahmed Adnan Saygun ve Göztepe istasyonlarının da faaliyete geçmesiyle proje dahilindeki 29 istasyon devreye alınmış olacak.
BİSİM'den yararlanmak isteyenler bisiklet kirası olarak ilk 1 saat için 2 lira, sonraki her saat için de 1'er lira ödeyecek.
Kiralamada kolaylık sağlayan BİSİM kartları Konak, Üçkuyular, Karşıyaka ve Bostanlı iskelelerinden temin edilebiliyor.
Kartların "bisim.com.tr" adresinden satın alınması halinde kargo ile alıcının adresine gönderiliyor.
Kaynak: AA