Ödemiş Chp’den Yeniden Sayım Talebi

Yerel seçimlerde Ödemiş’teki oy sayımının pazar gecesinin ilerleyen saatlerine kalması nedeniyle İlçe Seçim Kurulu önünde gergin anlar yaşandı.

Ödemiş Chp’den Yeniden Sayım Talebi
Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, seçimlerde bir şaibe gölgesi olmaması için oyların yeniden sayılmasını talep ettiklerini açıkladı.

Akşam saatlerinde mühürsüz oy çuvalları getirildiğini iddia eden CHP’liler gecenin ilerleyen saatlerinde de İlçe Seçim Kurulu önünden ayrılmadı. Sloganlarla yaşanan karmaşayı protesto eden bir grup vatandaş gecenin ilerleyen saatlerinde İlçe Seçim Kurulu’na halen çuvalların getirilmesine ve sayımın bir türlü tamamlanamamasına tepki gösterdi. Gerginlik nedeniyle emniyet güçleri İlçe Seçim Kurulu binası önünde etten duvar ördü. Sabaha karşı İzmir’den Ödemiş’e gelen çevik kuvvet ekipleri de yaşanabilecek bir olumsuzluğa karşı hazır bekletildi. Sabaha karşı 05.30 sularında İlçe Seçim Kurulu’ndan resmi sonuç çıktı.

Yerel seçimlerle ilgili CHP Ödemiş İlçe Örgütü’nde Bekir Keskin’in katılımıyla yapılan toplantı sonrası açıklama yapan CHP Ödemiş İlçe Başkanı Hikmet Güriş, “Seçimlerde şaibe olmaması için oyların bir kez daha sayılmasını, gözden geçirilmesini istiyoruz. Gece hakimler de gördü. Bazı sorunlar yaşandı. Saat 02.00-02.30’da torbaların geldiği görüldü.

Oyların tekrar sayılmasını istiyoruz. Seçimlerde tabii bir kazanan bir kaybeden olacaktır. Kazanan arkadaşa başarılar dilemek bizim görevimiz, bunu yapacağız. Oyların tekrar sayımı için hukukçu arkadaşlarımız çalışmaya başladılar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA