Nevşehir’de 50. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Nevşehir’de 50. Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, İl Halk Kütüphanesi’nde en çok kitap okuyan öğrenciler ve vatandaşlar ödüllendirildi.

Nevşehir’de 50. Kütüphaneler Haftası Kutlandı

Kütüphaneler Haftası dolayısıyla Kültür Merkezi Salonunda gerçekleştirilen programa Vali Yardımcısı Ahmet Soley, Belediye Başkan Yardımcısı Atilla Seçen, Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası (NTSO) Meclis Başkanı Seyit İnce, daire müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Nevşehir İl Halk Kütüphanesi Müdürü Özcan Yoldaş, programın açılışında yaptığı konuşmada bu yılki Kütüphaneler Haftası’nın ana temasının ‘Hayat Boyu Kütüphaneler’ olarak belirlendiğini hatırlatarak kütüphanelerin hem birer bilgi merkezi olarak örgün eğitimi desteklediğini, hem de yaygın eğitim merkezleri olarak hayat boyu toplumun öğrenme gereksimini karşıladığını söyledi.

Bu açıdan ‘Hayat Boyu Kütüphaneler’ temasının kütüphanelerin gerek toplumun gerekse de bireylerin gelişimindeki önemine ve katkısına yönelik bir atıf olduğunu ifade eden Yoldaş: “Halk Kütüphaneleri, kadın-erkek her yaşta, her seviyede ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki fikir ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayarak, bölgenin kültürel, sosyal ve ekonomik kalkınmasına yardımcı olan, yaygın eğitim kurumlarıdır. Halk Kütüphaneleri 7’den 77’ye hiçbir ayırım gözetmeksizin hizmet vermek durumundadır. Bunun içindir ki Halk Kütüphaneleri, herkesin kütüphanesi olma niteliğini taşır” dedi.

İl Halk Kütüphanesi olarak sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi, geliştirilmesi ve sürdürülebilir olması bilinciyle hareket ettiklerini ve hizmet verdikleri hedef kitlenin isteklerini doğru okumaya çalışarak kütüphaneye olan ilgiyi canlı tutmak ve halkın yaşam boyu öğrenme olgusuna katkıda bulunmak istediklerini vurgulayan Yoldaş: “Amacımız; kütüphane kullanımını toplumun tüm kesimine tanıtmak ve kütüphanemizi kullananların sayısını arttırmaktır. Bununda iyi bir halkla ilişkiler planı uygulamaktan geçtiğinin bilincindeyiz” diye konuştu.

Yoldaş’ın konuşmasının ardından Nevşehir’de geçtiğimiz yıl içerisinde en çok kitap okuyan öğrenciler, vatandaşlar ve kütüphanenin gelişimine katkı gösterenler ödüllendirildi.
Kaynak: İHA