Muş'ta Seçimler Sakin Geçti

Vali Vedat Büyükersoy, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin, kentte huzur ve güven içerisinde tamamlandığını bildirdi.

Büyükersoy, yaptığı yazılı açıklamada, halkın iradesinin sandığa, demokratik ölçüler ve ilkeler çerçevesinde yansımasının sağlandığını belirterek, seçmenlerin oylarını her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven içerisinde kullandığını kaydetti.

İl genelinde gerekli güvenlik tedbirlerinin alındığını ve sağlıklı bir seçim ortamı oluşturulduğunu aktaran Büyükersoy, şunları bildirdi:
"Seçimler, il genelinde vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile sorunsuz bir şekilde gerçekleşti. Oy kullanmak isteyen herkes oyunu güvenli bir şekilde kullanmıştır. Seçimlerin mutlaka bir kazananı ve kaybedenleri olacaktır. Ancak demokraside hiç kimse kaybetmez, aksine demokrasi kazanır. Bu süreçte güvenlik güçlerimize, kamu çalışanlarına ve sandık kurullarında görev alan kamu personeline, demokrasi ve hoşgörü anlayışı çerçevesinde hareket eden siyasi partilerin belediye başkan adaylarına, il ve ilçe temsilcilerine, seçim sonuçlarının halkımıza aktarılmasını sağlayan basın mensuplarına, özellikle de istenmeyen olayların yaşanmaması konusunda sağduyulu davranarak huzurlu bir seçim ortamına katkı sunan değerli Muşlu hemşehrilerime çok teşekkür ediyor, sonuçların tüm halkımız için hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."
Kaynak: AA