Konya’da Seçim Kavgası Açıklaması

Konya’nın Taşkent ilçesinde seçimde çıkan sonuçlarla ilgili iki grup arasında başlayan kavgada 8 kişi av tüfeğinden çıkan saçmalarla yaralandı.


Olay, saat 20.00 sıralarında Taşkent ilçesi’ne bağlı Avşar Beldesinde meydana geldi. İddiaya göre, Pazar günü yapılan yerel seçimlerin sonrasında çıkan sonuçlarla ilgili iki grup arasında tartışma başladı.

Tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine M.U. ve çocukları ellerine aldıkları av tüfeği ile kahvede oturanlara rastgele ateş açtı. Olayda kahvede bulunan M.A. (69), B.K. (42), A.C. (59),M.Ö. (68), Ö.Y. (44), A.R.K. (68),E.Ö. (88) ve M.A. (64) av tüfeğinden çıkan saçmaların isabet etmesinden dolayı yaralandı. Olayı gören vatandaşlar Jandarma ve sağlık ekiplerini arayarak haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından yaralılar ambulanslarla Hadim Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaydan kısa bir süre sonra yapılan incelemeler sonrası şüpheliler M.U. ve çocukları jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
Kaynak: İHA