İtalya Başbakanı Renzi Londra'da

İtalya Başbakanı Matteo Renzi, Birleşik Krallık'ın Avrupa Birliği'nde kalmasının önemini vurgulayarak, İngiltere'ye bu yönde çağrıda bulundu.

İngiltere'nin başkenti Londra'da temaslarda bulunan Renzi, İngiltere Başbakanı David Cameron ile bir araya geldi. Başbakanlıktaki görüşmenin ardından iki ülkenin başbakanları ortak basın toplantısı düzenledi.

AB dönem başkanlığını bu yıl temmuz ayında Yunanistan'dan devralacak İtalya'nın Başbakanı Renzi, "Farklı bir Avrupa yaratmak için ortaklarımızla çalışmak istiyoruz. Daha iyi bir Avrupa istiyoruz" dedi.

AB'deki bürokrasinin azalması gerektiğini savunan Renzi, "Birleşik Krallık'ın AB'de kalması İtalya için önemli. Geçmişte de önemliydi, gelecekte de önemli olacak" ifadesini kullandı.
İngiltere Başbakanı Cameron da İtalya Başbakanıyla farklılıkların mevcut olduğunu ancak her ikisinin de reform yanlısı olduğunu vurguladı. Cameron, "Her ikimiz de daha fazla ekonomiye odaklanılması için Avrupa'nın reforma ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Her ikimiz de İngiltere'nin reforme edilmiş bir AB'de kalmasını istiyoruz. Birlikte çalışmamız için çok daha fazla fırsat var. Bu önemli konuyla ilgili birlikte çalışma için ittifak içerisindeyiz" diye konuştu.

Cameron, lideri olduğu Muhafazakar Parti'nin gelecek yılki genel seçimi kazanması halinde, ülkesinin 1973 yılından bu yara sürdürdüğü AB üyeliğini 2017 yılı sona ermeden referanduma götürmeyi planlıyor. David Cameron, Brüksel'in elinde çok fazla yetki bulunduğunu ve AB'nin reforma ihtiyacı olduğunu savunuyor.
Kaynak: AA