Eurogroup Gayri Resmi Toplantısı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da polisin, AB Maliye Bakanları (Eurogroup) Toplantısı gerekçesiyle yasakladığı protestolarda göstericiler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı.

Ana muhalefet Radikal Sol Koalisyon Partisi (SYRİZA), Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY), Panellen İşçi Konfederasyonu (GSEE) ve iktidar karşıtı grupların çağrısıyla düzenlenen protestolarda Sindagma Meydanı çevresinde oluşan polis barikatını aşmak isteyen eylemciler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı.
Polis, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti.
-"Yunan halkı bu yasaklamalara boyun eğmeyecek"
Protestolara katılan SYRİZA Milletvekili Panayiotis Lafazanis, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Hükümetin, halkın demokratik hakkı olan protestoları yasaklaması tarihimizin kara lekesi olan albaylar cuntasını hatırlatıyor. Yunan halkı bu yasaklamalara boyun eğmeyecek" diye konuştu.

Yunan polisi, Avrupa Birliği Maliye Bakanlarının Atina'daki toplantısı öncesinde kent merkezindeki sokak eylemlerini yasaklamıştı.
Avrupa Birliği Maliye Bakanları, Yunanistan'a verilecek 8,3 milyar avroluk kredi dilimini bugünkü toplantıda onaylamıştı.
Kaynak: AA