Melih Gökçek’ten seçmene çağrı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, canlı yayında oy kullanacak vatandaşlara “Oylarınıza sahip çıkın” çağrısında bulundu.

Melih Gökçek’ten seçmene çağrı
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Ferda Yıldırım'ın sunuculuğunu yaptığı Basın Kulisi programının özel yarınına konuk olan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, seçimde hileler yapılacağına dair istihbari bilgilere ulaştığını belirterek oy kullanacak seçmenlere sandıkların açılma esnasında oy kullandıkları sandık başında bulunmalarını ve oylarını garanti altına almaları yönünde çağrıda bulundu.

İşte Gökçek'in canlı yayında yaptığı seçim çağrısı:

‘SÖYLEME DOSTUNA O DA SÖYLER DOSTUNA'
Seçimler geliyor. Bu seçimler dolayısıyla sandık başlarında marjinal gruplar ve muhalefet partilerinden bazılarının kesin hileleri olacak. Bunu biliyoruz. Bu konuda çalışmalar yapıyorlar. Bunları da biliyoruz. Çünkü oralardan direk olarak bize sağdan soldan istihbari bilgi geliyor. Söyleme dostuna o da söyler dostuna. Ben nasıl bir şey söylediğim zaman benden gizli kalmıyorsa onlarda da gizli kalmıyor. Parti ismi vermiyorum ama muhalefet partileri ve marjinal gruplar diyorum. Net olarak açık olarak söylüyorum. İstediği kadar cevaplarını versinler.

‘OYLARINIZA SAHİP ÇIKIN'
Burada şunu ifade etmek istiyorum; halkımdan, Ankara ve bütün Türkiye'de bizi izleyen vatandaşlarımdan Allah aşkına ne olur seçim günü fedakârlık yapsınlar. Mutlaka ve mutlaka oy kullandıkları sandığın başına saat 5'te gitsinler. Oyları okunurken buna sahip çıksınlar. Alıyor eline oy pusulasını okuyor kişi. Örneğin AK Parti'ye atılmış oy CHP diyor hemen kâğıdı katlıyor kenara koyuveriyor. Eğer siz bunun hangi parti olduğuna orda dikkat etmezseniz, “Göster arkadaş görelim” demezseniz bu oy otomatikman karşı tarafa yazılıyor. Aynı şekilde 2. bir olay oluyor. Normalde AK Parti'yi okuyor. Aşağıda çetele tutan iki kişi var. Çetele tutan kişi CHP diye yazıveriyor. Yazınca sizin oy gitti. Toplamda aynı çıkıyor.

‘1999 YILINDA YAKALADIM'
1999 seçimlerinde külliyen yapılan Fazilet hatasını yakaladım. Ortalığı birbirine kattım. Televizyonlara çıktım. Bu hileleri engellemek için başında duracaklar. Yazana ve okuyana bakacaklar. Sonra da telefonlarıyla seçim sonuçlarını çekerek garanti altına alacaklar. Lütfen istirham ediyorum vatandaşlarımızdan. Saat 5'te nerede oyunuzu kullandıysanız gidin bizim hatırımız için saten o sayım taş çatlasa iki saatte biter. 2 saat fedakârlık yapın ve oyunuza sahip çıkın. Aslında kendinize ve ülkenize olan saygınızdan dolayı ben vatandaşlarımızdan rica ediyorum.