İçişleri Bakanı Ala Ardahan'da

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Demokrasiye saldırılar oluyor. Siyasi istikrara karşı müdahaleler oluyor. Müdahale girişimleri oluyor ama biz de bunları aşıp geçiyoruz" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzer geldiği Ardahan'da, valilik önünde Vali Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve diğer yetkililer tarafından karşılandı.
Valilik makamında brifing alan Ala, Ardahan'a hükümet olarak önemli yatırımlar yaptıklarını kaydetti.

Ardahan'ın, Türkiye'nin gelişmesine paralel bir gelişme izlediğini anlatan Ala, şöyle devam etti:
"30 Mart seçimleri bölgemizin gelişmesine katkı sunacak bir seçimdir. Bundan daha da önemlisi, Türkiye'nin demokrasisine karşı hareketlere verilecek bir cevaptır. Bu siyasi istikrarlara verilecek en güzle cevaptır. Siyasi istikrar tabii ki bizim en önemli kazanımımızdır. Bunu böyle kabul etmek lazım ki, bölgemizdeki yeraltı kaynakları ve petrol zengini olan ülkeler var ama Türkiye'nin elde ettiği gelişmişlik düzeyini bir türlü yakalayamadılar. Çünkü, siyasi istikrarları ve demokrasileri yok. Bizde bu siyasi istikrar ve demokrasinin kıymetini çok iyi biliyoruz. Onu öğrendik."
Ala, ülkedeki istikranın vatandaş tarafından devam ettirilmek istendiğini ifade etti.

Ardahan'ın kendi memleketi olduğunu ve Ardahan'a 30 Mart seçimlerinde güvendiğini vurgulayan Ala, "Ardahan bize bu fırsatı verirse bizde büyük bir memnuniyetle sorumluluk hissederek kendi üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz. Birçok yerel problem elbette söylenebilir ama biz gerçekten bölgemize, ülkemizin içinde bulunduğu bölgelerdeki gelişmelere bile yön veren bir Türkiye inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

- AK Parti seçim irtibat bürosuna ziyaret
Ala, burada yaptığı konuşmada, CHP'yi eleştirerek, CHP'nin 40 kuruşluk koyundan 60 kuruş vergi aldığını ancak 5 kuruşluk iş yapamadığını söyledi.

CHP'nin yaptığı bir işin görülmediğini ifade eden Ala, "Acaba bir iş yapsalar neyi eleştirecek, neyi gündeme getirecek, ne söyleyecekler bu kürsülerden. Merak ediyoruz. Biz yaptıklarımızı anlatmaya fırsat bulamıyoruz" dedi.

AK Parti olarak hiçbir zaman yanlış yapanın yanında durmadıklarını söyleyen Ala, şöyle devam etti:
"Biz hiçbir zaman haksızlık yapanın yanında durmayız. Milletin hiçbir kuruşunu da kimseye yedirmeyiz. Türkiye'nin istikrarı Türkiye'nin en önemli kazanımıdır. Bakınız etrafımızdaki ülkelere yeraltı kaynağından petrol zengini olan ülkeler bile 2 bin 500, 3 bin dolar kişi başına gelire sahip. Biz 10 bin 500'ü geçtik, 25 bini hedefledik ve hedefimiz daha yüksek. Bunu sizin verdiğiniz değerli oylarla Türkiye'de arkasında durduğunuz siyasi istikrarla yapıyoruz. Bu ülke ne zaman siyasi istikrar yakaladıysa o zaman büyür ve gelişir. Siyasi istikrar bizim en önemli kaynağımız. Siyasi istikrar olunca sadece Ardahan kazanmıyor, sadece Türkiye kazanmıyor. Balkanlar'daki, Saray Bosna'daki kardeşimiz de kazanıyor, Üsküp'teki kardeşimiz de kazanıyor, Gazze'deki kardeşimiz de kazanıyor, Myanmar'da zulüm gören kardeşimiz de kazanıyor. Onun içindir ki sizin oylarınızı aldıktan sonra, bizleri unutup gidip Ankara'da başka ittifaklar kuranların yerini aldık. Sizin gönderdiğiniz kadrolar aldı. Başkaları gibi yurt dışına gittikleri zaman da onların karşısında el pençe divan durmuyor ve one minute diyoruz."
Bu yüzden zaman zaman önlerinin kesildiğini vurgulayan Bakan Ala, "Demokrasiye saldırılar oluyor. Siyasi istikrara karşı müdahaleler oluyor. Müdahale girişimleri oluyor ama biz de bunları aşıp geçiyoruz. Onun için sadece sizlerle birlikte yola devam etme ihtiyacımız da bir zarar, bir örselenme olmadığı sürece hiçbir şey bizi durduramaz Allah'ın izniyle" ifadelerini kullandı.
Ala, daha sonra Kongre Caddesi'nde kısa bir yürüyüş yaparak esnafı selamladı.
Kaynak: AA