Denizli Temad'dan Eylem

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Denizli Şubesi üyeleri, özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle Ankara'da açlık grevi başlatan arkadaşlarına destek vermek için eylem düzenledi.

Ellerinde Türk bayraklarıyla Delikliçınar Meydanı'nda toplanan yaklaşık 100 emekli astsubay, "Aynı görevdeyiz, yan ödemeyi neden alamıyoruz" ve "Ek gösterge bizim de hakkımız değil mi" yazılı pankartlarla haklarının verilmesini istedi.
Grup adına basın açıklaması yapan TEMAD Denizli Şube Başkanı Nihat Çavuşoğlu, muvazzaf ve emekli astsubayların, Cumhuriyet'in kuruluşundan önce de var olduklarını Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra da var olacaklarını söyledi.

Varlıklarının Genelkurmay Başkanlığı tarafından da kabul edilmesi gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, şöyle konuştu:
"İsteklerimiz göz ardı edilerek yokmuşuz gibi davranılmamalıdır. Maddi ve manevi haklarımız verilmelidir. Eğitim ve öğretim haklarından kaynaklanan intibakların bir an önce yapılarak maaşlarımızın düzeltilmesini istiyoruz. Birinci derecenin 4. kademesine yükselmemize rağmen ek göstergelerimiz hala 3 bin 600'dür. Bu nedenle çalışırken ve emekli olduğumuzda aynı hizmet yılı ve öğrenime sahip subayların yarısı kadar maaş alıyoruz, haksızlığın düzeltilmesini istiyoruz."
Grup, basın açıklamasının ardından olaysız şekilde dağıldı.
Kaynak: AA