Chp'nin Malatya Mitingi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Barış içinde, huzur içinde yaşayan bir Türkiye istiyoruz" dedi.

Kılıçdaroğlu, partisince Malatya Yeni Belediye Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, ülkeye temiz siyaseti getireceklerini, ülkede kul hakkı yenmesine karşı çıkacaklarını söyledi.

Malatya'yı Malatya, Türkiye'yi Türkiye yapacaklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, Malatya'nın Türkiye Cumhuriyeti tarihinde çok önemli yeri olan bir kent olduğunu dile getirdi. İsmet İnönü'nün, Turgut Özal'ın, Recai Kutan'ın bu topraklarda yetiştiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün Malatya'yı kucaklıyoruz. Hepsine saygılar sunuyorum" dedi.

Temiz siyasetin, halka hesap vermekten geçtiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Bütün dünya duysun. Biz her inanca saygılıyız. Bir her kimliğe saygılıyız. Açıkça söylüyorum. İnsan, Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üstünde yeri vardır. Düne kadar kadınlarımızın başörtüsü üzerinden siyaset yapıyorlardı; yok başı açık, yok başı kapalı... Malatya'dan söylüyorum; önce başçalan duysun, sonra Türkiye duysun. İster başı açık olsun, ister başı kapalı olsun, bütün kadınların benim başımın üstünde yeri var. Herkes böyle bilsin. Barış içinde, huzur içinde yaşayan bir Türkiye istiyoruz" diye konuştu.

Herkesin işi ve aşı olmasını istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Bütün bunların temelinde, bu ülkede siyasetçi hırsızlık yapmasın istiyoruz. Artık bu ülkenin nüfusunun yarısından fazlası başbakanlık koltuğunda bir başçalanın olduğuna inanıyor. O koltuk, asla ve asla kirli insanların oturacağı koltuk değildir. O koltuk, şaibeli insanların oturacağı koltuk değildir. O koltuk, halka hesap vermeyi namusu gören insanların oturacağı koltuktur" ifadesini kullandı.
Kılıçdaroğlu, 17 Aralık'ın, demokrasi tarihinde çok önemli bir gün olduğunu ifade ederek, "17 Aralık'ta sabahleyin polisler belli yerleri basıyor. Sabahın saat 08.00'i. Başçalan oğluna telefon ediyor, (oğlum diyor, şu bakanların evlerinde arama yapılıyor, evleri aranıyor, paraları sıfırlayın)" dedi.

"Devletin bankaları var, özel bankalar var, bir milyar dolar para evde niye tutulur da bankaya yatırılmaz. Bu para helal midir, haram mıdır?" diyen Kılıçdaroğlu, "O zaman Malatya'nın vicdanına bir kez daha sesleniyorum; ayın 30'u geliyor, sandığa gideceksin, elini vicdanına koy ve öyle git" şeklinde konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Bir gün akşama kadar para dağıtıyorsun, ertesi gün '30 milyon avro kalıyor' diyor. Şimdi diyor ki 'bunlar montaj.' Ben sesleniyorum. Bu başçalana sesleniyorum. Diyor ki 'Kılıçdaroğlu'nun sesini de montajlayacağız.' Başçalana sesleniyorum, adres de veriyorum. Oğlum Güney Kore hükümetinin bursuyla Kore'de doktora yapıyor. Haftada bir iki kez görüşüyorum. Şimdi sen bizi dinle, banda al. Ben de oğluma sorayım, 'oğlum, paraları sıfırladınız mı?' diye. Herhalde bana diyecek ki 'babacığım bursumdan az bir para kaldı. Onunla da ay başını zor getireceğiz.' Bekliyorum montajlasın diye. Kendisine söyledim. Sen bu kasetlerin doğru olmadığını mı söylüyorsun. O zaman Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının kayıtları var. Hepimizin, 76 milyon insanın konuşmalarının tamamı oradan geçer. O kayıtları açıkla. Biz de senin Bilal'le konuşup konuşmadığını öğrenelim. Bilelim. Açıkladı mı? Niye açıklamıyor o zaman. Bu adamlarda utanma duygusu yok. Sokak sokak, cadde cadde geziyorlar. Hala milletten oy istiyorlar. Ya yüzüne gözüne dursun, milleti soydun, soğana çevirdin, hala nasıl oy istiyorsun sen. Recep Tayyip Erdoğan nereye gidersen git, nereye kaçarsan kaç bunun hesabını sormazsam ben namerdim."
AK Parti'li bir milletvekilinin "17 Aralık operasyonu oldu, bizim günah işleme özgürlüğümüzü elimizden aldılar" dediğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Siz hiç böyle bir şey duydunuz mu? Günah işleme özgürlüğü diye Müslümanlık'ta bir şey var mı? 76 milyonun vicdanına sesleniyorum. Günah işleme işleme özgürlüğü Müslümanlık'ta yoksa, harama ortak olacak mısın, olmayacak mısın? Hırsızlığın özgürlüğü mü olur Allah aşkına ya. 'Hırsızlık yapacaktım, özgürlüğümü elimden aldılar' diyor. Türkiye, bu yükü taşıyamaz. Bu millet, bu yükü taşıyamaz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlık koltuğunda o oturamaz."
(Sürecek)
Kaynak: AA