Bdp Milletvekili Akat Konser Verdi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, "Halkımız yıllardır yaşadığı acının yaşanmışlığını türkülere, şiirlere dökmüştür. Bizden o türküleri seslendirmemizi istediler. Biz de halkımızın bu talebini ilin seçilmişleri olarak yerine getirdik" dedi.

BDP İl Başkanlığınca kent merkezindeki seçim bürosunda düzenlenen "Demokrasi Konseri"ne katılan Akat, belediye başkan adayı Sabri Özdemir ve eşbaşkan adayı Gülüstan Akel, Kürtçe,Türkçe ve Zazaca şarkılar söyledi.

Konserin ardından gazetecilere açıklama yapan Akat, duygu ve düşüncelerin en güzel ifade edildiği alanlardan birinin sanat olduğunu belirterek, "İnsan bazen bir çok gerçeğe işaret etmek isterken, duygularını bir şiire, bir türküye, bir resme döker" dedi.

Kürt halkının yıllardır yaşadığı acıları türkülere döktüğünü dile getiren Akat, şöyle konuştu:
"Halkımız yıllardır yaşadığı acının yaşanmışlığını türkülere, şiirlere dökmüştür. Bizden o türküleri seslendirmemizi istediler. Biz de halkımızın bu talebini ilin seçilmişleri olarak yerine getirdik. Bu ülkede gerçeği işaret eden sanatçılar hiçbir zaman görevlerini, hiçbir siyasi baskı altında kalmadan yaparlar. Bir an önce Türkiye'de, sanatçının, üretenin, aydının, gazetecinin üzerindeki baskının kalkmasını bekliyor ve böyle umut ediyoruz. Buradan Türkiye'de farklıyı ortaya koyan, gerçeği işaret eden tüm sanatçılara, siyasetçiler olarak destek vermeye çalıştık."
Kaynak: AA