Derbent’e 5’inci Gölet Çalışması

Konya’nın Derbent ilçesine 5’inci göletin kazandırılması için çalışmalara başlandı.

Derbent’e 5’inci Gölet Çalışması

Derbent’te tarım alanlarının sulu tarıma açılması amacıyla devreye konulan gölet projelerine bir yenisi daha ekleniyor. İlçeye bağlı Mülayim köyünde yapımı planlanan gölet için etüt çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda Konya İl Özel İdaresi’nden gelen Etüt Proje Müdürü Hasan Hakyemez, Jeoloji Mühendisi Oğuzhan Ülvan ve Ziraat Yüksek Mühendisi Muhammet Karamert’ten oluşan ekip, göletin yapılması planlanan sahada incelemelerde bulundu. Alanda ilk etüt ve fizibilite çalışmasını yapan ekibe Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar da eşlik etti. İlk çalışmalara olumlu not veren İl Özel İdaresi ekibi, daha sonra yapılacak olan temel sondaj çalışmasının da olumlu çıkması halinde gölet yapımına başlanacağını bildirdi.

Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, ilçedeki tarım alanlarını sulu tarıma açabilmek için var güçleriyle çalıştıklarını belirterek, bölgede yapılan çalışmanın ise bunlardan bir tanesi olduğunu söyledi.

Acar, ilçe genelinde sulu tarım yapılan alan miktarının artmasının bölgedeki üretime de olumlu katkılar sunacağını sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA