Bakan Şimşek Açıklaması

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin üzerinde bir sürü oyunlar oynandığını ve bu oyunların bunu bozulması gerektiğini belirterek, “BDP’li kardeşlerimiz, MHP’li kardeşlerimiz, CHP’li kardeşlerimiz bu oyunu bozmamız lazım” dedi.

Bakan Şimşek Açıklaması

Adana’da bir dizi etkinliğe katılan ve esnafları gezen Bakan Şimşek, akşam Yüreğir ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı.

Burada konuşan Şimşek, 30 Mart seçimlerinin sırada bir mahalli seçim olmadığını vurguladı. Mehmet Şimşek, 30 Mart seçimlerinin belki de Türkiye’nin çeyrek asırlık kaderinin belirleneceği önemli dönüm noktalarından bir tanesi olabileceğine dikkat çekerek, “Bölgemize, ülkemiz üzerine büyük oyunlar oynanıyor. Bizim bunu bozmamız lazım. 17 Aralık süreci Türkiye’nin istikrarına, çözüm sürecine karşı bir darbedir. Çünkü çözüm sürecinin Türkiye’yi güçlendireceğini bilenler, Türkiye’nin kaynaklarını terörle mücadeleye değil de kalkınmaya, eğitime, sağlığa harcamanın Türkiye’yi getireceği yeri bilenler bunu maalesef bir tehdit olarak görüyor. Bu seçimler ile ya Türkiye’de istikrarın devam edecek ya Türkiye büyümeye devam edecek. Ya Türkiye demokrasisinin standartlarını geliştirmeye devam edecek ya da Türkiye tekrar 90’lı yıllara dönecek” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ve bölge üzerinden bir takım oyunlar oynandığını belirten Şimşek, “Bu oyunu bozalım. Büyük resme bakalım. Ufak tefek sıkıntıları bir yana bırakalım. BDP’li kardeşlerimiz, MHP’li kardeşlerimiz, CHP’li kardeşlerimiz bu oyunu bozmamız lazım” dedi.

Daha sonra beraberindekiler ile birlikte seçim bürosunun açılış kurdelesini kesen Bakan Şimşek, buradan Seyhan ilçesinde düzenlenen ‘Açık Hava Toplantısı’na geçti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in de katıldığı etkinlikte konuşan Bakan Mehmet Şimşek, 17 Aralık operasyonlarına değindi. Şimşek, operasyonun hedefinin farklı olduğuna değinerek, “17 Aralık operasyonunu yapanlar Van’dan bir tane hayır derneğine polisleri gönderebiliyorlar dimi. İstanbul’dan gelip Ankara’da operasyon yapabiliyorlar. Peki neden suçüstü yapmadınız. Onca yıl neden beklediniz. O kadar dinleme yapmışsınız, suçüstü niye yapmadınız. Bu olay yolsuzlukla mücadele değil” diye konuştu.

İngiltere’de bulunan ‘Uluslararası Şeffaflık Örgütü’nün 2002 ve 2013 yıllarındaki yolsuzluk listesinden bahseden Bakan Şimşek, şunları söyledi:
“Bu örgüt bütün dünyada yolsuzluğu ölçüyor. 2002 yılında Türkiye yolsuzluk liginde 102 ülke arasında 65. sırada. Ne demek biliyor musunuz? Yolsuzlukta biz 36 ülkeden daha iyiyiz, 64 ülkeden daha kötüyüz. Peki 2013’te AK Parti hükümeti 10 yıl sonra nereye gelmiş? Türkiye 124 ülkeden daha iyi, yani yolsuzluk sıralamasında çok çok daha iyi sadece 52 ülkenin gerisinde. Yolsuzlukla mücadelede esas biz başarılı olmuşuz. Amaç yolsuzlukla mücadele olsaydı, en ön safta biz olurduk. Oyun ne dershane ile ilgili ne de yolsuzlukla ilgilidir. Dershane noktasında biz ne dedik? Gelin dershaneleri okul yapalım. Size öğrenci başına para verelim. Bedava arsa verelim. Vergiden muaf tutalım. Devlet olarak her türlü desteği verelim. ‘Yok’ dediler. Çünkü amaç dershane olsaydı, amaç yolsuzlukla mücadele olsaydı bizim tavrımız belli.”

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÇELİK
Kültür ve Turizm Bakanı Çelik ise AK Parti hükümetinin 11 yılda yaptığı faaliyetlerden bahsetti. Çelik, 11 yıldan bu yana yapılanlara vurgu yaparak, “Bakın 11 yıl önce bunlar olmuyordu da 11 yıl sonra bunlar niye oldu? Aradaki fark nedir? AK Parti geldi de petrol mü buldu? AK Parti doğal gaz mı buldu? Hayır. Aradaki fark; Türkiye’ye istikrar geldi. Sizin verdiğiniz destek sayesinde Türkiye’de demokrasi güçlendi, koalisyonlar sona erdi, tek başına bir iktidar istikrarlı bir şekilde bu ülkeyi yönetti. Dolayısıyla elde ettiğimiz bütün başarılar sizin AK Parti’ye verdiğiniz destek sayesinde olmuştur. İstikrar sürdüğü müddetçe, AK Parti’ye verdiğiniz destek sürdüğü müddetçe bugün hayal gibi görünenleri nasıl gerçekleştirdiysek, bundan sonrasını da hep beraber gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Mehmet Şimşek ve Ömer Çelik açıklamaların ardından Adana Vergi Dairesi tarafından düzenlenen ‘Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni’ne geçti.
Kaynak: İHA