Çeşme, Uluslararası Berlin Fuarı'nın Gözdesi

Dünyanın dört bir yanından turizm profesyonelini bir araya getirerek işbirliklerini geliştirmek ve ikili anlaşmalar yapmak için olanaklar sunan ITB Berlin’de, Türkiye 3.2 nolu Avrupa Ülkeleri Salonu’nda ‘Turkey Home’ sloganıyla yer aldı.

Çeşme, Uluslararası Berlin Fuarı'nın Gözdesi
Fuara bu yıl farklı bir konseptle katılan Türkiye’nin standı 5 ana destinasyon ve alt destinasyonlar şeklinde konumlandırıldı. İzmir, İstanbul, Antalya, Kapadokya ve Adana ana destinasyonlar olarak ön plana çıkarılırken, diğer destinasyonlar bu 5 şemsiyenin altında toplandı. Çeşme, İzmir standı bünyesinde yer aldı.
ÜLKELER KIYASIYA BİR YARIŞ İÇİNDE
Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel ITB ile tanışıklıklarının hayli eskiye dayandığını ve 17 yıldır bu önemli organizasyona katıldıklarını belirterek, turizmden beklentisi olan tüm ülkelerin bütçelerine göre farklı büyüklüklerdeki stantlarla fuarda yerlerini aldığını ve kıyasıya bir tatlı rekabet içerisinde kendilerine turist çekme yarışına girdiklerini söyledi.

Öncel, “ITB Berlin daha ilk günden oldukça renkli geçmekte. Türkiye standı bu yıl oldukça görkemli. İzmir standı da ilk defa ayrı kuruldu. Özel ve güçlü bir İzmir tanıtımı yapılıyor. İzmir standında biz de Çeşme olarak yerimizi aldık ve görüşmeler yapıyoruz. Thomas Cook, TUI ve benzer turizm acenteleriyle çok önceden başlayan görüşmeler burada bir kez daha gözden geçiriliyor, kontratlara son şekiller veriliyor. Fuarın ilk gününde Sun Express Genel Müdürü Paul Schwaiger İzmir standımızı ziyaret etti. Biz Vural Öger’in yeni kurduğu V.Ö. Travel’in verdiği resepsiyona katıldık. Kendisiyle Çeşme ve İzmir’i konuştuk” dedi.

SEÇİLECEK İZMİR VE ÇEŞME BELEDİYE BAŞKANLARINA BERLİN’DEN MESAJ VAR
Yıllardır turizimde bir yerlere gelebilmek için çok iyi tanıtım yapılması gerektiğine dikkat çektiklerini ve bu fuarda tanıtımın öneminin bir kez daha ön plana çıktığını söyleyen Veysi Öncel, “Konuştuğumuz acente yetkililerden aldığımız izlenim, Ege’nin, özellikle de İzmir ve Çeşme’nin hala yeteri kadar tanınmadığı, bilinmediği yönünde. Tanıtımı için bir şey yapılmayan bir belde olduğumuz gerçeği bir kez daha ortaya çıktı. Yeni seçilecek İzmir büyükşehir ve Çeşme belediye başkanlarına da buradan, Berlin’den bir mesaj vermek istiyorum. Programlarında turizmi artık kesinlikle en ön sıraya koymalılar. İyi de bir bütçe ayırsınlar. Tanıtımımızı tamamen ÇEŞTOB’un başına yıkmasınlar. Bir ekip halinde ve iyi bütçelerle, çok önceden hazırlığı yapılarak tüm fuarlara katılmalıyız. Ferdi olarak sadece ÇEŞTOB bünyesinde yapılan çalışmalar yeterli olmuyor. Belediye başkanlarının bu fuarlara katılması, turizmi yaşamaları ve hissetmeleri çok önemli. Diğer turizm yörelerinin yaptıklarını görmeliler. Bugüne kadar maalesef bunu gerçekleştiremedik. Artık bazı ön yargılar ve çekişmeler değişsin. İzmir’in de, Çeşme’nin de belediye başkanlarının bu konuda turizm lehine karar vermelerine ve önemli bir bütçe ayırmaları gerektiğine inanıyorum. Yoksa her geçen gün aleyhimize işliyor ve biz kan kaybetmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Kaynak: İHA