Kaymakam Kubilay İslah Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Kaymakamı Metin Kubilay, ilçede gerçekleştirilecek olan Dere Islahları Projesi’nin son durumu hakkında DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Ulvi Murat Bektaş’tan bilgi aldı.

Kaymakam Kubilay İslah Çalışmaları Hakkında Bilgi Aldı

Çerkezköy’de ihtiyaç duyulan dere ıslahı çalışmaları İl Koordinasyon Kurulu’nun 8 Ekim 2013 ve 20 Ocak 2014 tarihli toplantılarında Kaymakam Metin Kubilay’ın girişimleriyle gündeme alınmış, bu çerçevede Kızılpınar ve Veliköy Beldelerindeki dere ıslahı çalışmalarına hız verilmesi ve DSİ’nin bu çalışmalar konusunda bilgilendirme toplantısı yapması kararı alınmıştı. Konuyla ilgili DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Ulvi Murat Bektaş, yapılacak çalışmalarla ilgili Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’ı bilgilendirdi.
Çorlu Suyu Deresi’nin, Çerkezköy’ün kuzeydoğusundan başlayarak, Muratlı’ya kadar uzanan 67 kilometre uzunluğundaki bir dere olduğunu söyleyen DSİ 13. Bölge Müdürlüğü Jeoloji Mühendisi Ulvi Murat Bektaş, "Projenin maliyeti 150 milyon TL’dir. Proje, 500 yılda görülebilecek maksimum debiye göre hazırlanacak. 67 kilometrelik derenin 30 kilometrelik kısmı kazı yapılarak, 37 kilometrelik kısmında beton kanal açılacak şekilde dizayn edildi” ifadelerini kullandı

İlçe Kaymakamı Metin Kubilay ise konuyu, 19 Mart’ta Tekirdağ’da DSİ sekretaryasında düzenlenecek olan “İl Taşkın Koordinasyon Kurulu Toplantısında” takip edeceklerini söyledi.

Kaynak: İHA