Dspli Arif Ekti Açıklaması

DSP Menderes Belediye Başkan adayı Arif Ekti, Menderesli için yola çıktı.

Dspli Arif Ekti Açıklaması
‘İnsan İçin Varız’ sloganıyla yola çıktığını belirten Ekti, “78 bin Menderesli’nin yanındayız” dedi.


CHP ile yollarını ayıran Arif Ekti, başarılı bir aday adaylığı sonunda Menderes’e ve Menderesliye hizmet üretmek için DSP’den kolları sıvadı. Menderes İlçesi ve yaşayanlarının tüm sorunlarına kalıcı çözümler üretmek adına yola çıktığını belirten DSP’li Ekti, İzmir’in en dinamik ekonomik gücünün Menderes’te saklı olduğunu vurguladı. Tarımsal gücün yanında turizmde de Menderes’in önemli bir potasiyele sahip olduğunu ifade eden Ekti, “Bugün Menderesli çiftçi, örtü altı yetiştiricilikte Türkiye’nin önemli ürünlerini üretiyor. Ama, maalesef üreticimizin sorunlarına yeterli ölçüde destek verilerek çözülmüyor. Bugün yeni Bütünşehir yasası ile ilçe belediyeler kendi sebze ve meyve hallerini kurabiliyorlar. Üreticilerimizin önünü açmak üzere, başta Kooperatif örgütlenmesinin yanında, yerel yönetimin kuracağı toptanci hali ile çiftçimiz, ürününe gerçek değer üzerinden pazar bulmasını sağlamalıyız. Bu yönde elimizden gelen her türlü mücadeleyi birlikte vereceğiz. Bugün Menderesli üretici, mayıs ve eylül ayları diliminde Türkiye’de salatalık ihtiyacının yüzde 75’ni karşılıyor. Bu üretimden gelen gücümüzü üreticimizn lehine çevirmek, ilk planda yapacağımız işlerin başında yer alıyor” dedi.

.

Claros Kehanet Merkezi, Nation, Clophon Antik Kentleri'nin Menderes sınırları içinde olduğuna işaret eden DSP Menderes Belediye Başkan adayı Arif Ekti, İzmir merkezden sonra Menderes’teki turizm yatak kapasitesinin 2. sırada olduğunu söyledi.

Özdere ve Gümüldür ile turizmde atağa kalkacaklarını vurgulayan Etki, yerel yönetimin vereceği destekle, Menderesli turizimcilerin turizm fuarlarına katılmasını sağlayacaklarını belirtti.

Etki, “Claros, Atina, Didim’den sonra dünyanın en önemli 3. Kehanet Merkezi. Sadece Claros’un bu özelliğini ön plana çıkaracak çalışmalarla, Ahmetbeyli’yi, Özdere’yi, Gümüldür’ü yabancı turistlere çekim merkezi haline dönüştürmeliyiz. Çağdaş çevre düzenlemeleri, kaliteli işletme ve hizmet anlayışıyla, bu yerlerimiz turizmde çekim merkezi neden olmasın? Yatak kapasitemiz, İzmir merkezden sonra geliyor. Bu alt yapının ve turizmin yılın 12 ayı canlı kalması yönünde bilimsel çalışmalar yapmalıyız. Bu yönde üniversitelerimizle ivedilikle temasa geçeceğiz” dedi.

Tarımının yanında önemli ölçüde hayvancılığında Menderes’te gelişmiş olduğuna dikkat çeken DSP’li aday Ekti, üreticilerin, kasap esnafının kesim için komşu ilçelere gittiğini söyledi.

Göreve geldiklerinde AB standartlarında mezbaha yapacaklarını belirten Etki, “Koskoca Menderes’te hayvan keseceğiniz bir mezbaha yok! Hayvancılık önemli ölçüde ilçemizde yapılmakta. Ama, üreticilerimiz ve kasap esnafı, hayvan kesmek için komşu ilçelere gitmek zorunda. Hem zamandan hemde Menderes ekonomisinde kayıp yaşanıyor. İnşaat sektörü çok gelişti. Çevreye duyarlı, arıtmasıyla birlikte AB standartlarında neden bir mezbahamız olmasın? Bu eksiklik, DSP iktidarında çözülecektir. Esnafımızla, üreticimizle el ele kol kola çalışarak, sorunların çözeceğiz” dedi.

Kaynak: İHA