Çtso'da Konferans

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasında (ÇTSO) "Helal Yaşam Standardı ve Dünya Ekonomisindeki Yeri", "Helal Yaşamın Ekonomiye Katkıları" ile "Helal Sertifikası Nasıl Alınır?" konularında konferans verilecek.

ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal, yaptığı yazılı açıklamada, helal sertifikanın muteber, ehil ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan yöntem olduğunu bildirdi.
Helal sertifikanın ülke yönetiminin kontrol birimlerine gıda emniyeti konusunda destek hizmeti sağladığını belirten Sandal, sertifikanın Müslüman tüketici için, kabul edilebilir gıdanın ve tüketilebilir ürünün üretilmesi için gerekli olduğunu ifade etti.

Sandal, Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu ile Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) iş birliğinde 7 Mart'ta ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonu'nda GİMDES Baş Denetçisi Hayreddin İşbilir tarafından, "Helal Yaşam Standardı ve Dünya Ekonomisindeki Yeri", "Helal Yaşamın Ekonomiye Katkıları" ve "Helal Sertifikası Nasıl Alınır?" konularında konferans verileceğini kaydetti.

Kaynak: AA